Beth O'Leary - The Flatshare (Veel liefs)

Laatste reactie 16/08/2020 22:11 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Leon's broer, Richie, zit onterecht in de gevangenis. Om de advocaat te kunnen betalen, verhuurt Leon zijn flat. In de flat is maar één slaapkamer, met maar één bed. Omdat Leon 's nachts werkt en overdag slaapt, zoekt hij iemand die overdag werkt en 's nachts slaapt. Zo kunnen ze samen in één appartement leven zonder elkaar tegen te komen. "Hoe doe je dat in het weekend?" hoor ik je denken. Dat dacht ik ook meteen. Geen nood, Leon verblijft in het weekend bij zijn vriendin Kay.

Tiffy is naarstig op zoek naar woonruimte. Ze woont nu nog in het huis van haar ex, Justin, die zich ondertussen heeft verloofd met zijn nieuwe vriendin. Tijd voor Tiffy dus om een nieuwe plek te vinden. Tiffy werkt als assistent redacteur bij een kleine uitgeverij van hobby boeken. Haar salaris is niet om over naar huis te schrijven, maar ze houdt van haar werk. Met haar inkomsten valt geen eigen flat te huren in Londen.

Tiffy besluit te reageren op de oproep van Leon. Leons vriendin Kay is niet zo blij met het idee dat haar vriend het bed zal delen met een andere vrouw, ook al zullen ze nooit tegelijkertijd in het bed liggen. Ze vindt het enkel goed als zij contact met Tiffy heeft en Leon zich er buiten houdt. Aldus geschiedde... Tiffy is samen gaan wonen met een man die ze nog nooit gezien heeft. Via post its communiceren ze met elkaar. Zullen ze elkaar ooit in levende lijve zien?

Het verhaal wordt om en om door Leon en Tiffy verteld, waarbij de stijl past bij het personage. Tiffy gaat van de hak op de tak, hysterisch, chaotisch. Leon's stijl is bijna steno. Hij is een drukbezette verpleegkundige in een hospice. Hoe gaaf is dat? Voor de verandering werkt de man eens in de zorg!

Nu zul je je afvragen: "Waar is de diepgang van dit boek? Je zou toch vrouwen met diepgang gaan lezen?" Dat klopt! Het blijft natuurlijk wel een gok. Je weet nooit vooraf wat een boek te bieden heeft. Maar niet gevreesd! Dit boek biedt diepgang, en hoe! Een ogenschijnlijk lieflijk en humoristisch verhaal behandelt zware thema's als geestelijke mishandeling (al is de Engelse term 'emotional abuse' of 'psychological abuse' wat mij betreft iets duidelijker) en justitiële dwaling (wederom duidelijker in het Engels: 'wrongful conviction'). Dit is daardoor een boek dat bol staat van de emoties, van blijdschap en verliefdheid tot angst en verdriet.

The Flatshare is een boek dat uitnodigt tot verder lezen. Wie is auteur Beth O'Leary en wat heeft ze verder nog geschreven? Wat blijkt, The Flatshare is haar debuut. Ze schreef het boek tijdens haar treinreizen van en naar haar werk bij een uitgeverij voor kinderboeken. Haar nieuwe boek The Switch komt volgende week uit. Ik kijk er naar uit!


Titel: The Flatshare (in het Nederlands vertaald als Veel liefs)
Auteur: Beth O'Leary
ISBN (Engels): 9781787474413
ISBN (Nederlands): 9789026145926
Verschenen in 2019
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Deze lijkt me erg leuk!
reactie op @biancabrummelhuis2:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Echt een aanrader! 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Floor Flawless 1 jaar geleden geplaatst
Jaa dit boek was zo heerlijk om te lezen! 😍
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Wat leuk, ik zet deze te koop in de webshop! ❤️
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Ik las het in het boek in het Nederlands ‘Veel liefs’ en vond het erg leuk en origineel. Humor, romantiek en diepgang.
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Vlak voor mijn zomerstop heb ik deze ook nog besteld. Wat een heerlijk boek!! Echt een aanrader, wat je zegt – heel fijn tot aan het einde! 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 April 2020 om 09:30
Aantal lezers 7
Aantal reacties 7