Beth O'Leary - Tot snel! (The Switch)

Laatste reactie 21/09/2021 21:42 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 9 maanden geleden geplaatst
Auteur: Beth O'Leary
Titel: Tot snel!
Oorspronkelijke titel: The Switch
Uitgever: De Fontein
ISBN: 9789026153075

Waar gaat Tot snel! over?

Leena is begin twintig, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt, een leuk leven in Londen – maar schijn bedriegt. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding van haar eigen problemen besluit ze bij haar oma Eileen te gaan logeren.
Eileen heeft ondertussen zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om nog opnieuw te kunnen beginnen. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg…
Leena en Eileen wisselen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt…

Wat vond ik ervan?

Mijn corona-ontdekking van 2020 was schrijfster Beth O'Leary. Ik was alle ellende op tv, in de kranten en alle beperkingen in het leven zo zat, dat ik naar de boekwinkel ging om een fijn boek te gaan halen. Ik liet me verleiden door The Flatshare (Veel liefs in het Nederlands) van O'Leary. En wat heb ik daar toen van genoten. Mijn recensie vind je hier!
Ik was dan ook door het dolle heen toen ik las dat deze schrijfster een nieuw boek had geschreven! Het kwam er telkens maar niet van, maar nu, een dik jaar later, heb ik dan O'Leary's tweede roman gelezen: The Switch (Tot snel! in het Nederlands). En wat heb ik er weer van genoten!
Het allerleukst vond ik nog wel de ouderen die in dit verhaal voor komen. Stuk voor stuk boven de 70 en stuk voor stuk stronteigenwijs. Ik heb gelachen, zo hard gelachen!
En tegelijkertijd zat er ook een veel diepere laag in Tot snel. Net als bij Veel liefs weet O'Leary ook in dit tweede boek zwaardere thema's op een luchtige en goede manier te bespreken. Ditmaal komen ziekte en de dood aan bod. Leena's zus Carla is ongeveer een jaar voor het begin van het verhaal overleden aan kanker. Zo jong! Je voelt het verdriet, de eenzaamheid, de boosheid. Gelukkig staat daar tegenover een hele hoop vriendschap en liefde!
Ondertussen heb ik ontdekt dat Beth O'Leary niet stil gezeten heeft. Ondertussen is haar derde roman uit, The Roadtrip (De roadtrip in het Nederlands), en is haar vierde boek op komst! Nog genoeg om te lezen dus. Zeker met het oog op de komende herfst en winter. Ik zit nog wel even prima op de bank!Marieke Scheers 9 maanden geleden geplaatst
Fijne schrijfster. Ik vond deze roman ook heerlijk. Ik las het in een periode dat ik me slecht kon concentreren omdat het slecht ging met mijn vader, maar dit boek was fijn om te lezen.
Nanda Roep 9 maanden geleden geplaatst
Ik vond haar boek 'Veel liefs' erg fijn, dit is daarom ook iets voor mij. Mooi!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 September 2021 om 20:56
Aantal lezers 4
Aantal reacties 3