De 5 leukste feelgoods die ik dit jaar las

Laatste reactie 06/01/2021 13:28 door Karin
· Markeren als ongelezen
Lianne Reijntjes 9 maanden geleden geplaatst
Naast dat ik in 2020 mijn drukste jaar ooit had qua schrijven (twee verhalenbundels, een novelle en een hele roman), heb ik ook een verrassend goed leesjaar gehad. Normaal gesproken lees ik altijd ongeveer tussen de 20 en 25 boeken (niet veel, maar als je zelf ook schrijft moet je de tijd zien te verdelen), dit jaar zijn het er al meer dan 30! Dit waren voornamelijk feelgoodromans.

Het is leuk om naast zelf te schrijven, ook andere collega-auteurs in het zonnetje te zetten. Misschien doe je nog wat leuke leestips op. Dit vond ik de 5 leukste feelgoodboeken die ik dit jaar heb gelezen (niet op volgorde):

1: Ik mis je - Gillian King

Een mooie roman over rouw, verlies en de verkeerde keuzes. Een feelgood met een wat diepere laag en een serieus thema. Daar houd ik wel van.

2: Daphne Deckers - Dubbel zes

Eerst dacht ik: weer een BN'er die een boek probeert te schrijven. Toch was ik aangenaam verrast door Dubbel zes. Het heeft alles: humor, de rauwe randjes, wijze levenslessen, de nodige romantiek, misverstanden, heftige gebeurtenissen en sexy scènes. Ik had hem ook zo uit, wat best wel knap is als ik zo'n dik boek lees.

3: Gek van jou! - Jette Schröder

Ik was al helemaal fan van haar vorige roman De Happiness goeroe, maar deze vond ik weer net zo geslaagd. Een boek met een feministisch tintje en een originele verhaallijn. The mansion of love was erg interessant en erg vermakelijk om over te lezen.

4: De Onbreekbaar-trilogie - Lisette Jonkman

Het is een beetje raar om hier maar één boek van te noemen, want deze hele trilogie is, net als de Verkikkerd-trilogie, echt een feestje om te lezen en echt weer Lisette Jonkman-achtig goed! Ik vond het echt jammer toen ik ze uitgelezen had.

5: Ik pleit voor jou - Marijke Vos

Ooit las ik een boek van haar, Ik kom je halen. Aardig boek, maar haar schrijfstijl is in deze roman echt in positieve zin verbeterd. Leuk ook, die hele advocaten-kantoorsfeer en hoe ze die uitgewerkt heeft. Het heeft me echt nieuwsgierig gemaakt naar meer van Marijke!

Wat waren jouw favoriete feelgoodboeken van dit jaar? Misschien kan ik daar weer leuke inspiratie uithalen voor in 2021. En dan rest me nu alleen nog te zeggen: hele fijne feestdagen en een heel tof, goed en gelukkig 2021 met veel leesplezier gewenst!

Liefs,
Lianne
Marieke Scheers 9 maanden geleden geplaatst
En vijf Nederlandse schrijfsters gekozen!

Ik ga eens nadenken over mijn top vijf.
reactie op @mariekescheers:
Lianne Reijntjes Oh ja dat klopt inderdaad, niet eens over nagedacht! Ik heb veel boeken van Nederlandse auteurs gelezen dit jaar :)
9 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Dat is echt goed, de NL schrijfsters worden anders zo gemakkelijk omver gelopen door internationale bestsellers, lijkt me!
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Veronique Janssen 9 maanden geleden geplaatst
Leuk!!! Ik vind Marijke Vos erg leuk! Verder heb ik niks gelezen van deze schrijfsters, maar ik ga ze wel in mijn lijstje zetten :D
Karin de Graaff 9 maanden geleden geplaatst
Leuk, dank voor dit lijstje! Gek van jou! heb ik gelezen, de rest gaat nu meteen op mijn lijstje... Altijd fijn, zulke tips!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 December 2020 om 15:24
Aantal lezers 10
Aantal reacties 6