De balans opmaken

Laatste reactie 25/02/2021 11:55 door Karin
· Markeren als ongelezen
Gaby Rasters 1 jaar geleden geplaatst
De eerste zin die ik net schreef voor deze blog heb ik net gedelete. Nee, ik ga het niet hebben over dit rare jaar, het verdriet en die donkere tunnel. We weten en voelen dat allemaal op onze eigen manier.


Voor mezelf, als auteur, kan ik wel de balans opmaken. En dat is altijd leuk om te doen!

Dit jaar kwamen er twee boeken uit: Timur en Hemelse Modder. Geen grote boeklanceringen (alhoewel, Timur hebben we buiten voor de deur van de boekhandel gevierd en zelfs het wereldrecord dropveter knopen gehaald!!!), geen mega boekfeestje...en toch is het gelukt om met Timur al een tweede druk te fixen! Ik ben daar echt heel erg blij mee en trots op. En Hemelse Modder: tjonge, dat boek heeft deze week zoveel aandacht gekregen in tijdschriften en kranten, ik ben er stil van. Al ren ik niet meer zo snel naar de winkel om dat tijdschrift dan te kopen, dat deed ik eerst wel. Ik raak er zeker aan gewend? Nee hoor, ik ben er nog steeds blij mee.


Hemelse Modder bracht mij uit balans, maar minder dan ik had gedacht. Het boek wordt of lovend ontvangen of juist gehekeld. Voor geen ander boek ontving ik zulke gemengde recensies. Precies 1 dag heb ik erom gehuild, maar de situatie in de wereld wist mij te laten relativeren: er zijn beslist dingen die erger zijn dan een mindere waardering voor het boek. Bovendien, zo heb ik gemerkt: aandacht is aandacht. Maar ik snap de lezers wel hoor, het is echt jammer wanneer je je echt had verheugd op een heerlijk boek en dat dit dan tegenvalt voor je. Dat heb ik zelf ook: zit ik op de bank, met mijn thee dekentje en een boek en dan wil ik lezen, niks anders dan lezen. Maar wanneer dit boek dan op een of andere manier tegenvalt, is dit echt jammer! Weg thee moment, weg hoop.


Ach...


Doordat het boek waar ik mijn zinnen op had gezet wat tegenvalt, kan ik zelf weer aan de schrijf! Dat is ook fijn.


Ik wens jullie allemaal veel rust en veel mooie boekmomenten toe! Blijf gezond!
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Ach, Gaby. Er zullen altijd voor- en tegenstanders zijn. Ik hoop altijd maar dat bij negatieve recensies in elk geval wel de mening goed onderbouwd wordt. Dan kun je er wellicht nog wat mee. Of niet... Want tja, smaken blijven verschillen!

Maar twee boeken in één jaar! Knap hoor! Hoe lang schrijf je gemiddeld aan een boek?
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Het overkomt de allergrootsten ook. Stephen King en Lucinda Riley krijgen ook niet enkel vijf sterren.
Laat ieder zijn voorkeur hebben. Liefhebbers komen wel weer terug en de anderen pakken voortaan maar weer een ander boek.
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben het met @eliseprins​ en @mariekescheers​ eens! Op sites als bijvoorbeeld Goodreads zie je dat uiteindelijk vrijwel alle boeken eindigen met 3 sterren. Het gemiddelde, omdat er sterke voor- en sterke tegenstanders zijn. Maar voor een schrijver is het vreselijk als je kritiek krijgt, ik voel me eigenlijk altijd onbegrepen in zo'n geval. Ik zie er alvast naar uit om het te gaan lezen! Veel sterkte, en vooral veel plezier en succes! x
Lianne Reijntjes 1 jaar geleden geplaatst
Ahh wat vervelend! Ik begrijp je gevoel. Het is nooit leuk als lezers kritiek hebben of dat het boek tegenvalt en ze het niet met het plezier hebben gelezen zoals dat jij het hebt geschreven. Wat misschien helpt is andere boeken bekijken waarover de meningen zo verdeeld zijn. Er zijn zat bestsellerauteurs die daar ook mee te maken krijgen (nog wel meer dan wij). Dan voel je je misschien toch wat minder alleen :)
Karin de Graaff 1 jaar geleden geplaatst
Zoveel mensen, zoveel meningen... om er maar weer een cliché in te gooien. En soms komt een boek anders binnen vanwege je gemoedstoestand van die dag. Er zijn zo ontzettend veel factoren die bepalen hoe je oordeelt over iets. Maar ik snap heel goed dat je je het liefst onder dat dekentje wilt verschuilen wanneer je een mindere review hebt gezien. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 December 2020 om 09:29