De bus naar Ronda - Joyce van Ombergen – Jong

Laatste reactie 11/05/2021 15:22 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Floor Flawless 6 maanden geleden geplaatst
Normaal gesproken hebben we het over volwassen boeken, maar vandaag ga ik het hebben over een Young Adult. Dit is overigens wel eentje die aan de oudere kant van Young Adult zit, dus tegen de grens van volwassen aan. De auteur vroeg namelijk of er iemand was binnen onze community die haar boek wilde recenseren en ik zei gelijk ja! Vandaag ga ik het boek dan eindelijk bespreken... 😄

Titel: De bus naar Ronda
Auteur: Joyce van Ombergen – Jong
Uitgever: Your Journey
ISBN: 9789090329413 
Verschenen: 17 oktober 2020

Waar gaat het over?

Rowan, afgestudeerd ‘perfectioniste’ en grafisch vormgever, twijfelt over haar toekomst. Moet ze door studeren, gaan werken of neemt ze een tussenjaar? Al haar vrienden weten al wat ze gaan doen maar zij heeft werkelijk nog geen flauw idee! Als ze op een dag op het strand een tip van iemand krijgt, besluit ze dit als een teken te zien. Ze vertrekt zonder er
al teveel bij na te denken naar Spanje om daar een tijdje te gaan werken. Niet iedereen is even blij met haar beslissing. In het buitenland aangekomen wordt ze niet alleen met een andere cultuur geconfronteerd maar ook met zichzelf. Kan ze op haar gevoel vertrouwen? Eén ding is zeker, deze reis brengt haar leven op een heel ander pad.

Mijn mening

Rowan is achttien en klaar met haar studie grafisch vormgever, gezien haar leeftijd zal dit op Mbo niveau zijn geweest. Als je nog zo jong bent, is het logisch dat je jezelf de vraag gaat stellen: en nu; Ga ik werken? Ga ik doorstuderen, en wat voor opleiding dan? Als je er nog niet helemaal over uit bent kan een tussenjaar een mooi moment zijn om te ontdekken wat je nou eigenlijk verder wil.

Ze is een meisje dat heel perfectionistisch is en zelfs een dagje weg ver vooruit plant. Alles moet in de puntjes verzorgt zijn. Toch besluit ze na een tip van iemand, hals over de kop naar Spanje te gaan om daar te werken. Wat volgt is niet alleen een letterlijke reis die haar naar verschillende plaatsen brengt, maar ook een spirituele reis op zoek naar zichzelf. Laat je echter niet afschrikken, want het is niet zweverig! Het zet je juist aan het denken. Het laat zien dat het soms juist goed is om het vertrouwde even te verlaten, omdat het nieuwe inzichten over jezelf kan geven.

Het is een boek dat je gewoon als een ontspannend verhaal kunt lezen, maar je kunt er ook tips uithalen. Als je goed leest, zal je verborgen tips tegenkomen. Wat me overigens gelijk opviel, was dat de gedachten van Rowan, hoe klein dan ook, aparte alinea’s hebben gekregen in een ander lettertype. In het begin moest ik daaraan wennen en las het niet helemaal lekker, maar als je eenmaal in het verhaal zit, dan stoort het niet meer.

De bus naar Ronda is een heerlijk verhaal om buiten in het zonnetje te lezen!
Veronique Janssen 6 maanden geleden geplaatst
Ik schreef het op fb al, maar wat een leuke voorkant! Ik word hier direct vrolijk van!
reactie op @veroniquejanssen:
Floor Flawless Ja hè? Lekker zomers ☀️
6 maanden geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers 6 maanden geleden geplaatst
Leuke cover
Nanda Roep 5 maanden geleden geplaatst
Heel leuk, zo'n vrolijke cover! Ik heb het idee dat volwassen vrouwen toch graag young adult lezen. Toen ik een brugklasserie schreef, kwam er eens een vriendinnengroep van moeders naar me toe om te vertellen hoe ze van de boeken genoten. Superleuk! ;)
reactie op @nandaroep:
Floor Flawless Ja maar die boeken waren ook gewoon leuk 😘
5 maanden geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff YA, NA, ik lees het ook erg graag!
5 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep 😇😘
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Bianca Brummelhuis 5 maanden geleden geplaatst
Ik heb dit boek ook gelezen en vond het ook een fijn boek. Ik vond de combinatie van de fysieke reis en de spirituele reis ook heel bijzonder. En het wordt inderdaad niet zweverig. Je krijgt als lezer de ruimte om met de adviezen te doen wat je wilt. Wat je aanspreekt, neem je mee en wat je minder aanspreekt kun je laten gaan.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 April 2021 om 13:57
Aantal lezers 8
Aantal reacties 9