De dochters van Hotel Flanagans - Åsa Hellberg

Laatste reactie 26/11/2021 14:33 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Titel: De dochters van Hotel Flanagans
Auteur: Åsa Hellberg
Uitgever: Xander uitgevers
ISBN Paperback: 9789401615440
ISBN e-book: 9789401615549

Waar gaat het verhaal over?

Welkom terug in Hotel Flanagans! Het glamoureuze hotel wordt inmiddels gerund door de vriendinnen Emma en Elinor. Het is ze gelukt om Flanagans tijdens de kleurrijke jaren tachtig succesvol te houden, maar daarvoor betalen ze een hoge prijs. Zo heeft Emma veel te stellen met haar dochter Frankie, die het zat is dat het hotel voor haar moeder altijd op de eerste plaats komt. Elinors dochter Billie probeert ondertussen juist los te komen van háár moeder, en vertrekt naar Zweden om daar te gaan studeren.
Als Billie onverwacht hulp nodig heeft dreigen lang verborgen geheimen, die de levens van de vier sterke vrouwen voorgoed op zijn kop zullen zetten, aan het licht te komen. Zal de vriendschap van Emma en Elinor dat overleven, en zal het hotel blijven bestaan als de waarheid over de eigenaren boven water komt?

Wat ik ervan vond

Dit tweede deel van de serie is heel anders opgezet dan het eerste. Het lijkt meer te leunen op intriges en dramatische gebeurtenissen. Dit was zeker interessant, maar gaf me wel minder het feelgood gevoel dan deel 1 dat deed.

Emma en Elinor zijn nog steeds sterke vrouwen die doen wat ze willen, maar in dit deel gaat het wel eens ten koste van anderen die dit in mijn ogen niet verdienen. Door de keuzes die zij maken,  kostte me het meer moeite om hen als hoofdpersonen te accepteren dan het bij Linda Lansing deed.

De rebelse Frankie en de wat behoudender Billie waren wel fijn om te volgen. Ook Frankie maakt regelmatig keuzes die niet goed uitpakken voor anderen. Maar bij haar kon ik de achterliggende redenen beter volgen.

Billie leeft in een tijd waarin discriminatie op huidskleur officieel minder voorkomt dan in de jaren 50, maar ze merkt dat het wel degelijk nog in alle hoeken van de samenleving aanwezig is. .

Aan het eind van het boek worden de nodige vragen die deel 1 opriep beantwoord. Ook hier is de manier waarop sommige dingen worden verklaard en vooral de reactie van de betrokkenen hierop voor mijn gevoel niet helemaal geloofwaardig.

Het boek zit vol spanning en de vele intriges maken het interessant. Maar ik vond dit deel toch minder goed dan het eerste deel, vooral omdat het te veel leunt op drama en te weinig op persoonlijke ontwikkeling van de hoofdpersonen.
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben het boek nu aan het lezen. Het eerste deel was best lang geleden en het was even graven in mijn geheugen hoe het ook alweer zat. Daarbij helpt de grote tijdsprong die is gemaakt ook niet. Gelukkig duikt het verhaal daarna weer even het verleden in. Ik ben benieuwd naar wat er allemaal staat te gebeuren. Deel 1 was een soap, ik vermoed dat ook deze die kant uitgaat.
reactie op @mariekescheers:
Bianca Brummelhuis Leuk dat je deze nu leest! Ik vond deel 1 nog niet zo soap - achtig maar dit tweede deel doet me daar wel aan denken ja. Verder wel goed geschreven, dus toch fijn om te lezen.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Altijd leuk als van een reeks meerdere delen gelezen en besproken worden. Komen er nog meer delen?
reactie op @eliseprins:
Bianca Brummelhuis Volgens mij is het verhaal nu afgerond. Ik verwacht geen derde deel meer.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis Blijkbaar is het toch een trilogie ? Ben benieuwd dan.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Oh leuk! Ga je het derde deel ook lezen en hier bespreken?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis Ja dat was ik inderdaad van plan. Maar het is waarschijnlijk nog wel even wachten op de vertaling ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers Derde deel: De toekomst van Hotel Flanagans, jan 2022
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Ohh! Deze heb ik net op mijn ereader gezet :D 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 November 2021 om 17:01
Aantal lezers 5
Aantal reacties 4