De koffiesalon serie - Marloes Berghege

Laatste reactie 19/10/2021 08:35 door Marieke
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Titel: De koffiesalon serie. Deze bestaat uit:

Eén depresso, alsjeblieft
Een dubbele shot liefde
Een kopje geluk

Auteur: Marloes Berghege
Uitgever: Luitingh - Sijthoff
ISBN e-book:

Eén depresso, alsjeblieft: 9789024597352
Een dubbele shot liefde: 9789024597369
Een kopje geluk: 9789024597376

Waar gaat het verhaal over?

Hanneke is een dertiger die ogenschijnlijk haar leven op de rit heeft. Ze werkt als lerares Engels, heeft een relatie met Job (een totale hunk die niet zou misstaan in een serie als De Bachelor), woont samen met haar beste vriendin Josje en doet iedere vrijdag aan yoga. Ze zou blij moeten zijn, maar waarom voelt haar werk dan als een marteling, wordt Job met de dag saaier en gaat ze nog liever naar de tandarts dan naar yoga? Hanneke piekert zich rot wat te doen met haar leven, maar komt niet in actie, totdat het leven dat voor haar doet. Door een reeks aan gebeurtenissen verliest ze alles en is niets meer zeker. Wat nu? Ze is per slot van rekening al eenendertig. Dat is bijna veertig! Gelukkig biedt een baan bij een koffiesalon uitkomst. Niet echt haar droombaan, maar wat moet ze dan? Eén depresso, alsjeblieft.

Wat ik ervan vond

Dit is een reeks die alleen in e-book en luisterboek is uitgekomen. Het is een vrij kort verhaal, dat desondanks in drie e-books is opgeknipt. Deze e-books stoppen midden in het verhaal,  zodat je het volgende e-book er wel meteen bij moet pakken. Dit vind ik persoonlijk niet zo’n handige keuze.

Maar is het verhaal dan wel leuk? Ja dat is het zeker. Het is een heerlijk ongecompliceerd verhaal, dat vlot en rechtdoorzee verteld wordt. Erg veel diepgang hoef je niet te verwachten, maar wel veel actie en grappige situaties.

Hanneke is een zeer herkenbare hoofdpersoon. Als ze in een keurslijf wordt gedwongen, gaat ze daar niet tegenin maar accepteert het gelaten. Dit geeft haar bepaald geen energie en ze wordt er redelijk chagrijnig door.  Maar toch zijn de meeste dingen die ze doet, dingen die ik in die situatie ook zou doen. Ze loopt ook tegen problemen aan waar veel dertigers mee te maken zullen hebben. Zelf ben ik net geen dertiger meer, maar ik snap Hanneke heel goed.

Zodra ze bij de koffiesalon gaat werken, komt wel haar ware aard boven en kan ze bovendien haar creativiteit kwijt. Dit leidt tot ontroerende situaties. Ze begint ook van zich af te bijten, wat ik vooral erg grappig vond.

Het verhaal gaat door de vele actiemomenten redelijk snel. Samen met de niet al te grote lengte van het verhaal, maakt dat dat je het vrij vlug uitleest. Maar ik heb me in de tijd dat ik aan het lezen was zeer goed vermaakt. Het hartverwarmende einde maakt het verhaal echt af.

Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Ik vind de covers zo leuk!
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Leuke serie, maar ik vraag me ook af waarom deze verhalen in drie stukken worden geknipt terwijl het toch een geheel is. Ik zit het vaker. Het levert wel klein boekenprijsjes op per deel, maar eenmaal alles gekocht is het dan toch gewoon de prijs van een compleet boek.

Misschien komen ze nog eens in de ebieb, dan ga ik ze daar lezen. Het is wel een lekker feelgood verhaal zo te zien.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 October 2021 om 17:53
Aantal lezers 5
Aantal reacties 3