Dromen van Italië - Nicky Pellegrino

Laatste reactie 19/03/2021 22:39 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Titel: Dromen van Italië
Auteur: Nicky Pellegrino
Uitgever: De Fontein
ISBN Paperback: 9789026151620
ISBN e-book: 9789026151637

Waar gaat het verhaal over?

Een huis kopen in Italië voor 1 euro: Gino en Edward, Mimi, en Elise durven het aan. Maar lukt het ze om hun Italiaanse droom waar te maken?

"Dit is je kans om je eigen huis in Zuid-Italië te kopen voor minder geld dan je voor een kop koffie betaalt. Het pittoreske bergstadje Montenello verkoopt enkele historische huizen voor slechts ÉÉN EURO per stuk. De enige voorwaarde is dat de kopers hun nieuwe huis binnen drie jaar renoveren en bereid zijn een belangrijke rol te spelen in deze kleine en vriendelijke gemeenschap."

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties.

Bijvoorbeeld van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen. Van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en "een project' zoeken. Van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning. Van anderen die een afgelegen paradijsje zoeken, een bedrijf willen beginnen, aan een saai leven of een ongelukkige relatie willen ontsnappen.

Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken.

Wat ik ervan vond

Dit verhaal is één en al plezier, liefde en optimisme. Een feelgoodboek zonder enig drama ben ik nog niet tegengekomen, maar dit komt dicht in de buurt. Er gebeuren wel wat nare dingen, maar die zijn relatief mild. Er is maar één bij - personage dat echt het slachtoffer wordt van een van de liefdes verhaallijnen.

Het dorpje Montenello is echt een dorp om verliefd op te worden. De mensen zijn in eerste instantie wat eenkennig, maar later komen ze helemaal los en zijn ze hartverwarmend vriendelijk. De omschrijvingen van hoe het dorp en de omgeving eruit zien, vond ik erg mooi.

De hoofdpersonen vond ik allemaal even interessant. Ook van hen ga je al gauw houden. Ze hebben heel uiteenlopende redenen om een huis in Montenello te kopen. Dit maakt iedere verhaallijn uniek.

Liefde speelt een grote rol in het verhaal. Er ontstaan naast de bestaande relaties ook zeker een handvol nieuwe relaties. Hier werd ik ook heel blij van. Sommige verwikkelingen in de liefde werden ook met de nodige humor beschreven, wat het boek nog leuker maakte.

Als je echt een boek zoekt om je op te vrolijken, dan zou ik dit boek aanraden. Zon, lekker eten, liefde, vriendschappen, alles om je een goed gevoel te bezorgen is aanwezig. Ik vond dit een heerlijk verhaal.


Ben je geïnteresseerd geraakt in dit boek? Je kunt het hier kopen!
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Ik vind de cover zooo leuk! 
reactie op @veroniquejanssen:
Bianca Brummelhuis Is inderdaad een leuke cover ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Op de een of andere manier komt deze post niet naar boven in de meest recente posts. Wel als je doorklikt naar bloggers, maar niet op de startpagina. Kijken of dit helpt, een reactie plaatsen.
reactie op @biancabrummelhuis2:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ik had je recensie wel gezien, maar dit bericht dan weer niet ?

Maar klinkt als een leuk boek!! Vrolijk boek dus!

1 jaar geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis Ja heel vrolijk. Wel fijn vond ik.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Ik krijg je wel op mijn startpagina, Bianca! ?
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
En vanaf vandaag is het boek in onze webshop te koop! Je kunt het hier kopen!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 March 2021 om 18:21