Een kerstcadeau van het Duincafé - Debbie Johnson

Laatste reactie 11/01/2022 17:19 door Bianca
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 11 maanden geleden geplaatst
Titel: Een kerstcadeau van het Duincafé Auteur: Debbie Johnson Uitgever: Boekerij ISBN Paperback: 9789022594346 ISBN e-book: 9789402317695 Waar gaat het boek over? Kerstmis is nooit Katie Seddons favoriete tijd van het jaar geweest. Iedereen haalt herinneringen op aan gezellige familiediners en onvergetelijke kerstmuziek, maar de melodie van Katies kindertijd was een stuk minder vrolijk. Gelukkig hebben Katie en haar zoontje, sinds ze zijn verhuisd naar het dorpje Budbury aan de prachtige kust van Dorset, een nieuwe familie gevonden. Eén die bij elkaar is gebracht door de onverwachte wendingen van het leven en de opbeurende kracht van een goed stuk taart en een bakkie troost bij het Duincafé. Dit jaar zijn Katies nieuwe vrienden van plan om haar te verrassen met een kerstfeest om nooit te vergeten. En met een aantrekkelijke nieuweling in het dorp zou het zomaar kunnen dat Katies grootste droom werkelijkheid wordt. Wat ik ervan vond De ouders van Katie hadden en hebben een extreem moeilijke relatie. Ook Katies eerste en enige relatie was niet ideaal. Ze heeft dan ook moeite om te geloven dat een relatie de moeite waard kan zijn. Iedereen die interesse in haar toont, zal het daarom erg moeilijk krijgen. Katie houdt duidelijk niet van grote gezelschappen. Ze is verlegen en vrij onzeker. Maar het Duincafé zou het Duincafé niet zijn als Katie niet op een of andere manier geholpen werd daaroverheen te komen. Het gaat in dit geval iets minder subtiel dan we in de eerdere boeken gewend waren, maar het is wel leuk om te lezen. Ook wordt Katie gedwongen opeens weer intensief contact met haar moeder te onderhouden en later ook weer met haar vader. Het was interessant om te lezen hoe de verhouding tussen haar ouders was en wat daarvan de invloed was op de verhouding tussen Katie en haar ouders. Nu Katie volwassen is, kijkt ze daar met het nodige inzicht op terug en durft ze ook tegengas te geven. Ondanks dat ze de kans op liefde vrij hard afwijst, ziet er toch iemand kans om haar twee keer op een liefdevolle manier uit een penibele situatie te redden. Dat levert vooral de laatste keer een hartverwarmend kersttafereel op. De humor is in dit verhaal voor mijn gevoel weer helemaal terug. Ik vond dit dus weer een heel fijn boek. Ondanks alle moeilijkheden, die zeker niet allemaal op miraculeuze wijze worden opgelost, heeft dit boek wel een kerstsfeer en een sfeer van hoop. Het is dus een mooi verhaal om rond de kerst te lezen.
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 10 maanden geleden geplaatst
Ik had je recensie wel voorbij zien komen rond kerst, maar had het voor en na kerst zo druk dat ik hier nooit gereageerd heb! Goed voornemen: niet je sociale contacten vergeten! Ik zocht dus nog een kerstboek, maar ik ben er niet eens aan toe gekomen om goed te zoeken, laat staan er een te lezen. Dus ik schuif deze maar door naar kerst 2022! Al hoop ik dat we dan geen lockdownkerst hebben! Komen er nu nog meer delen?
reactie op @eliseprins:
Bianca Brummelhuis Beter laat dan nooit :P Er is in het Engels nog één deel over. A wedding at the comfort food cafe. Die zullen ze vast ook nog wel gaan vertalen. Dan zijn er zes delen. In 2020 en in 2021 heeft ze nog een stand alone geschreven. Misschien worden die ook wel vertaald :)
10 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 25 December 2021 om 13:04
Aantal lezers 6
Aantal reacties 2