Een nieuwe naam

Laatste reactie 15/01/2021 00:25 door Chantal
· Markeren als ongelezen
Chantal van Gastel 11 maanden geleden geplaatst
Het was een druk jaar. Zussenboek 2 - ofwel Vaarwel Roscoe - is op komst, we hebben een nieuwe uitgever, én we gaan schrijven onder een nieuwe naam: Céla van Gastel. We nemen geen pseudoniem om geheimzinnig te doen. We gebruiken onze eigen achternaam, en Céla is een combinatie van onze voornamen. Zo blijf je ons heel makkelijk vinden in de boekwinkel. Waarom dan toch een nieuwe naam? Het idee daarvoor is langzaam ontstaan.

Bij onze debuutroman Zonder jou hebben we ook al overwogen om onder één naam te schrijven, maar na heel veel gesprekken daarover met ons uitgeefteam hebben we destijds toch besloten om gewoon allebei onze namen op de cover te zetten. De uitgever had hier een sterke voorkeur voor, en tussen al onze ideeën voor auteursnamen zat voor ons gevoel nog niet die ene juiste naam. Toch bleef het in ons achterhoofd rondspelen, en bleven we door de jaren heen brainstormen. En zo’n twee jaar geleden kwam daar zomaar opeens Céla uit. Allebei voelden we direct dat dit perfect was.

We horen vaak dat lezers niet kunnen onderscheiden welke delen van ons boek door wie geschreven zijn. Wij denken dat dat komt omdat de hoofdstukken zo vaak tussen ons heen en weer gaan, dat er een stem van ons samen ontstaat, in plaats van twee stemmen die los van elkaar een verhaal vertellen. Bij die visie past het mooi om ook onder één naam te schrijven. Als een soort derde zus, die ontstaat waar onze schrijfstijlen samenkomen. 

Daarnaast staat het ook een stuk opgeruimder op de cover. Een praktische reden, maar voor ons toch ook een belangrijke. ‘Chantal en Priscilla van Gastel’ neemt toch al snel een flink stuk van het omslagontwerp in. Céla is simpeler en krachtiger, waardoor de focus op het verhaal komt te liggen. Waar het hoort!

We hopen dat iedereen net zo snel gewend is aan onze nieuwe naam als wijzelf. En we hebben heel veel zin om nog meer prachtige boeken voor je te schrijven!
Veronique Janssen 11 maanden geleden geplaatst
Ik vind Céla heel mooi! :)
reactie op @veroniquejanssen:
Chantal van Gastel Superfijn om te horen! Thanks!

11 maanden geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers 11 maanden geleden geplaatst
Net of er nog een zusje is....
reactie op @mariekescheers:
Chantal van Gastel Ja, een beetje wel, eigenlijk. :)
11 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep 11 maanden geleden geplaatst
Het is een prachtige naam en ik zie uit naar het boek. <3
reactie op @nandaroep:
Chantal van Gastel Ah, thanks! Daar ben ik blij om!
11 maanden geleden

Beantwoorden

Lianne Reijntjes 11 maanden geleden geplaatst
Ik ben erg benieuwd naar de schrijfstijl van Céla van Gastel! :)
reactie op @liannereijntjes:
Chantal van Gastel Ah, blij dat te horen! Die is vertrouwd gebleven, denk ik. Maar volgens mij weten we met dit boek ook wel weer te verrassen. Dus kan niet wachten tot je het kunt lezen.
11 maanden geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff 11 maanden geleden geplaatst
Jullie hadden ook een leuk filmpje gemaakt om te laten zien hoe de namen samen kwamen (zo, is dít even hyperrijm). Ben erg benieuwd naar jullie tweede boek!
reactie op @karindegraaff:
Chantal van Gastel Heel mooi gerijmd! En leuk dat je het filmpje hebt gezien. We vonden het een leuke manier om zo het denkproces achter de naam visueel te maken.
We hopen dat je Vaarwel Roscoe met heel veel plezier zal lezen! 
10 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 December 2020 om 01:03
Aantal lezers 9
Aantal reacties 11