Een onvergetelijke dag - Elin Hildebrand

Laatste reactie 19/10/2020 21:11 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Recensie: Een onvergetelijke dag - Elin Hildebrand
isbn 9789022582541
459 pgn
Uitgeverij De Boekerij

De Amerikaanse auteur Elin Hildebrand woont op het eiland Nantucket. Niet zo vreemd dus dat haar verhalen zich ook afspelen op dat eiland. Ook haar nieuwste roman Een onvergetelijke dag heeft als setting Nantucket waar een grootste bruiloft wordt voorbereid.

In dit boek maken we kennis met een hele serie personages. Enkele ervan zoals politiecommissaris Ed Kapenach, zijn vrouw Andrea en de tweeling Chloë en Finn zijn al eerder aanwezig geweest in een van haar boeken, maar het grootste deel van de personages zijn nieuw.

Het verhaal draait om de bruiloft van Celeste en Benji. Benji is de jongste telg van de familie Winbury, een zeer gefortuneerde famile met aan het hoofd Tag en Greer Garrison. Celeste is de enige dochter van Bruce en Karen Otis, hele gewone mensen. Karen is terminaal ziek en mede daarom is de bruiloft vervroegd.

Het boek begint met de vondst van een lichaam in het water, het is het bruidsmeisje en tevens beste vriendin van Celeste. Ze is verdronken. Van een bruiloft is geen sprake meer, alles draait nu om het onderzoek naar de ware toedracht.

Een onvergetelijke dag is een combinatie van een roman en een detective verhaal. Het is aan de commissaris en rechercheur Nicholas om iedereen te ondervragen en zo uit te zoeken wat is er gebeurd en of er een misdaad is gepleegd. Het levert een zeer origineel boek op, waarbij perspectieven constant wisselen en de tijdslijn op en neer springt van het heden, naar de dag ervoor en zelfs naar enkele maanden eerder. Dan blijkt ook dat alle aanwezigen wel een geheim hebben. Kleine geheimen en grote geheimen en die allemaal samen hebben geleid tot deze noodlottige dag. Het is dan ook geen zoetsappig romantisch verhaal, maar meer een familiegeschiedenis, waarbij Hildebrand alle personages goed en zorgvuldig uitwerkt en ze menselijk laat zijn met goede en foute keuzes.

Door de wisseling van perspectieven en de kleine stukjes informatie die steeds worden vrijgegeven leest het erg vlot en blijf je als lezer constant nieuwsgierig. Het is een soort soap, want er speelt nogal wat in deze familie. Overspel, diversiteit, ziekte, twijfels en vertrouwen, het is er allemaal in verwerkt en dat maakt het een interessant geheel.

Een onvergetelijke dag is een mooie roman die gecombineerd met het politieonderzoek ook veel weg heeft van een detective. Met veel interessante personages en een geweldige setting van een groot landhuis aan zee in Nantucket waan je je als lezer even als toeschouwer tussen de rich and famous en proef je van de geheimen die iedereen met zich meedraagt.
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Ik moest even opzoeken waar Nantucket ligt. Vind het namelijk Groenlands klinken. Het ligt nabij de oostkust van Amerika, helemaal in het Noorden. Kan me voorstellen dat er misschien wel wat verkeer is geweest vroeger tussen de eilanden!
reactie op @eliseprins:
Marieke Scheers Ik dacht eerst dat het in Thailand lag ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Bijna goed ?
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Oeh! Klinkt goed! De combinatie detective en roman vind ik altijd leuk :)
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Oh, dit klinkt inderdaad als een heerlijk boek – fijn, die combinatie!
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
PS @mariekescheers​, wil je ajb nog even titel, auteur etc. bovenaan noteren? x
reactie op @nandaroep:
Marieke Scheers Zal ik doen, maar dat is ook al de titel van de blog.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ze bedoelt denk ik het volgende:

Titel:
Auteur:
Uitgever:
ISBN:

Dat soort dingen

1 jaar geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers Aha... ja niet gewend om dat te doen. Op Hebban zijn al die gegevens bekend.  
1 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Ja, dat bedoelde ik - dank je!!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 October 2020 om 08:50