Een trilogie... Leuk en spannend!

Laatste reactie 26/04/2021 12:20 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Lianne Reijntjes 1 jaar geleden geplaatst
Hoi lieve dames,

Een tijdje terug heb ik besloten om na jaren van afwijzingen mijn trilogie in eigen beheer uit te geven. 1 september dit jaar komt de eerste al. Ongelofelijk leuk en spannend, ik heb er veel zin in! Eindelijk kan ik de wereld kennis laten maken met dit verhaal en deze personages, die al zo lang in mijn hart zitten.

Toch komt er soms wel onzekerheid bij kijken. Een trilogie uitgeven in eigen beheer, dat is namelijk niet niks. Het is net als toen ik mijn debuut uitgaf in eigen beheer; toen vroeg ik me ook af of dat nou wel zo'n verstandige keuze was. Maar als ik daarin was blijven hangen, had ik nu nog steeds geen boek gehad. Nu is mijn comfortzone dusdanig ver dat ik één los boek prima zelf kan uitgeven, maar drie... Dat is een nieuwe stap en daar komen weer nieuwe twijfels en angsten bij kijken.

Toch zet ik door, omdat ik op de eerste plaats eindelijk deze verhalen met de wereld wil delen. Maar ook om mensen te laten zien dat het ook anders kan. Dat je niet alleen maar een uitgever nodig hebt om je droom te kunnen verwezenlijken. Om je niet te laten ontmoedigen door afwijzingen maar gewoon je eigen ding te doen. Ik hoop dat ik daarin dat verschil kan maken voor andere auteurs die ook net begonnen zijn, of graag willen gaan schrijven.

Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van het proces. Ik vind het zelf uitgeven erg leuk om te doen, en om daarmee bezig te zijn. Zelf bepalen hoe ik het ga doen en wil hebben. Zelf de mensen ervoor inhuren en zeggen hoe ik de cover wil hebben. Heerlijk is dat! Ook leer je er enorm veel van, je ziet dan eindelijk wat er allemaal bij komt kijken bij zo'n uitgave. Niet alleen schrijven, maar ook het boek produceren, externen regelen, marketing, promotie, distributie... Allemaal aspecten die je zelf moet regelen. Leuk, maar ook een uitdaging, ook nu ik het al een keer gedaan heb.

Maar nu weet ik beter wat ik kan verwachten. De dingen die ik de vorige keer voorzichtig heb afgetast of misschien minder goed heb aangepakt, ga ik nu anders of beter doen. Daar heb ik nu van geleerd en het zorgt ervoor dat je je vaardigheden op deze manier kunt verbeteren. Zo leer en en groei je constant van het hele proces, dat maakt het juist leuk om te doen.

En een trilogie maakt het denk ik weer net wat makkelijker om in dezelfde sfeer te blijven zitten. Ook al is het nog steeds wel spannend, het is leuk-spannend. En ik ben ervan overtuigd dat dit ook wel weer goed gaat komen.

Zo ga ik door, met steeds iets uitproberen wat nog buiten mijn comfortzone ligt ;)

Liefs,
Lianne
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Buiten je comfort zone treden is soms best wel lekker hè!
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Goed dat je het doorzet! Zelfs als je achteraf denkt dat het misschien teveel risico was, dan zul je er zoveel van geleerd hebben – en wat te denken van alle superleuke momenten die je staan te wachten. Ik zeg: you go girl! ?
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben heel benieuwd!
Karin de Graaff 1 jaar geleden geplaatst
O, dit is zo enorm herkenbaar voor mij. Het is precies waar ik op dit moment mee worstel. Ik heb net nog gemaild aan een vriendin: waarom wil ik dit toch? Waarom ben ik niet een kapster/advocaat/scheepstimmervrouw/wat dan ook? Dan hoef ik me niet druk te maken over een verhaal (serie) dat ik schrijf wat ik heel graag in boek/ebook/audioboekvorm zou zien. Dan hoef ik me niet druk te maken over afwijzingen, die zo vreselijk veel pijn doen en me tegelijkertijd heel erg opstandig maken: ik doe het zelf wel!* 

*ik doe het zelf wel wéér, kan ik beter zeggen. En ja, met een man uit het boekenvak (die intussen een carrièremove heeft gemaakt) zijn veel aspecten te doen, maar andere zaken, zoals pr en pluggen, daar kan ik enorm tegenop zien. Ik ben nu eenmaal geen zakenvrouw!

Maar goed, erg fijn om dit te lezen, Lianne! En zet hem op met je trilogie!!!
reactie op @karindegraaff:
Lianne Reijntjes Mooi verwoord! En herkenbaar wat je zegt. Soms ben ik zo onzeker dat ik denk: waarom heb ik nou eigenlijk schrijfambities en had ik nou niet gewoon simpel pottenbakken of schilderen als hobby? :) Maar ach, ik ben nou eenmaal zo en op deze manier kan ik de wereld laten zien wat ik te bieden heb. Hopelijk komt dat bij jou ook goed!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Soms gaat het weken goed en dan weer op en af tot diep in de put. En ja, het hoort bij mij. En bij jou. En bij wel meer mensen. Ik vrees dat juist creatievelingen zoals wijzelf ook nog eens erg gevoelig zijn voor kritiek/afwijzing/onzekerheid/noem maar op.

Daarom is deze groep zo fijn: herkenning, zodat je weet dat je niet alleen staat in dit proces. En het geeft ook steun, minstens zo belangrijk.

1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Ik reageer even op @liannereijntjes​ en @karindegraaff​: Ik heb het idee dat ik vroeger (oma spreekt;) géén zakenvrouw hoefde te zijn. Ik schreef mijn fijne verhalen, en iedereen leek er enthousiast mee en ging ermee aan de slag. Maar de tijd is gedraaid. Nu moeten we ineens eigen pr doen, zelfs de verkoop. Het zijn vreemde stappen, hè?

Tegelijkertijd heb ik hierdoor een ander, leuk contact met de lezers. Dus ja, ik zoek het pluspunt ervan maar op. Het is superlastig om lezers te vinden als je eigenlijk een (introverte) schrijver bent. Misschien kunnen we elkaar helpen of in ieder geval steunen!
Karin de Graaff 1 jaar geleden geplaatst
Dit forum is al een steun op zich, merk ik. Erg fijn!!

Ik had het er gisteren ook met een andere schrijfster over, die zat met exact hetzelfde in de knoop. 

Maar goed, ik had door al dit gedoe even een schrijfdip, die lijk ik nu weer te boven te komen... ?
Lianne Reijntjes 1 jaar geleden geplaatst
Ik denk dat elke schrijver hier wel last van heeft tegenwoordig. Je moet zo veel, in plaats van alleen schrijven komt er nu ook PR en marketing, verkopen, lezers zoeken en die contacten warmhouden e.d. bij. Nu bij mijn tweede boek merk ik pas dat er mensen zijn die er écht op zitten te wachten. Superleuk natuurlijk, maar ze verwachten wel iets van je dus ik wil het dan heel goed waar gaan maken ?
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
We kunnen elkaar tips geven en supporten – ja toch? Yes we can! ??
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 March 2021 om 11:03