Eerste versie klaar!

Laatste reactie 11/12/2020 17:48 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Onlangs heb ik de eerste versie van mijn manuscript afgerond voor mijn nieuwe feelgoodroman! (Werktitel: 'Het heerlijke boek') Het afronden van een eerste versie is altijd zooooo lekker!! Het is alsof een zware deken van je afglijdt – terwijl je die meteen ook al mist, het gaat om een bitterzoet afscheid. Het gebeurde in het weekend. Ik was zó ver, nog maar 2-3 stukken van het einde af... Zoals wel vaker besloot ik die avond door te pakken en inderdaad, het lukte, ik schreef het in één moeite naar de eindstreep.
Wat gebeurt er daarna, los van het zalige gevoel iets groots te hebben afgerond?
Nou, de dag erna heb ik de hele dag in pyjama doorgebracht. Zelden kan ik zoooo lekker rustig blijven zitten met mijn krantje en mijn tijdschriftje (mijn boek had ik aan een klant gegeven, toen de levering voor een verjaardag te laat kwam – en later ruilen we die weer terug). Het duurde en het duurde... Omdat ik een afspraak had met mijn buuv', moest ik me aankleden om wijn te drinken – die meteen naar mijn hoofd steeg, want gevoelsmatig zat ik nog aan het ontbijt!
Ook de dagen erna was ik amper vooruit te branden. Gelukkig was er ruimte voor, want alle ochtenden vielen vrij nu ik mijn manuscript had afgerond. Ik ben high tea gaan brengen aan een jarige vriendin, meegegaan naar de show van mijn man, op pepernotendate gegaan bij mijn vaste vormgevers en naar het Stedelijk in Amsterdam. Alles coronaproof, dat wel...
En daarna... Toen ik eenmaal was uitgerust en uitgezucht en klaar was met het genieten van het heerlijke niks... Toen ben ik gaan zitten voor een volgend manuscript, dit keer een non-fictie over het maken van kinderboeken. Want zo heerlijk als het afronden is, zo fijn is ook het starten van een nieuw boek!
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Lekker bezig, Nanda!
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
goed bezig!
Lianne Reijntjes 1 jaar geleden geplaatst
Wauw, wat goed! Ik ben heel benieuwd :) Succes met herschrijven!
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Wat goed! Ik ben nu wel benieuwd naar het boek, maar het duurt nog even voor we dat kunnen lezen :)
reactie op @biancabrummelhuis2:
Nanda Roep Jaa, ik probeer het in mei te publiceren, maar dat is wel erg gauw! Er moet nog zoveel: redigeren, opmaak, correcties...
1 jaar geleden

Beantwoorden

Chantal van Gastel 1 jaar geleden geplaatst
"Het is alsof een zware deken van je afglijdt – terwijl je die meteen ook al mist." Zo accuraat! Gefeliciteerd met het afronden!
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Lekker!!!
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Ik probeer het in mei te publiceren, maar dat is wel erg gauw! Er moet nog zoveel: redigeren, opmaak, correcties... Op 7 januari hoor ik van mijn meelezende boekengroep wat ze ervan denken, dus ik ben benieuwd!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 December 2020 om 07:49