Er leiden meer wegen naar Rom... eh, boekenland!

Laatste reactie 31/05/2021 19:23 door Lianne
· Markeren als ongelezen
Lianne Reijntjes 1 jaar geleden geplaatst
Hoi lieve dames,


Mijn excuses, het bloggen schoot er de laatste tijd bij in. Maar, met een goede reden, trouwens! Ik was met veel verschillende projecten bezig, zoals het uitgeefproces van mijn roman Opgescheept, die in september dan eindelijk gaat verschijnen. En nog iets heel tofs waar ik jullie vandaag meer over ga vertellen.

In april besloot ik mee te doen met de zomerse schrijfwedstrijd die feelgoodauteur Lisette Jonkman in het leven had geroepen. Nu was ik de laatste jaren niet meer zo van de wedstrijden. Ik stapte er altijd al in met de gedachte 'Ik win toch niet', en dan won ik ook niet. Toch leek me deze wedstrijd erg leuk, omdat het echt op feelgood gericht was, en met een leuk thema, een zomers feelgoodverhaal van max. 10.000 woorden. Ik besloot een kans te wagen. Want wie niet waagt, wie niet wint.

Het grappige is: het verhaal dat ik schreef, heb ik herschreven uit een eerder kort verhaaltje dat ik ooit had ingeleverd voor een andere schrijfwedstrijd. Maar die was veel te kort, en daarbij ook niet goed genoeg. Door de jaren heen zie je jezelf groeien en ontwikkelen. Het idee, het onderwerp en de personages waren erg leuk, alleen de uitvoering kon veel beter. Dus vorige maand ging ik met goede moed aan de slag, met voor het eerst niet de ik-win-toch-niet gedachte. Dat motiveerde me al heel erg om te schrijven en dat maakte dat ik het verhaal ook met veel plezier schreef.

Maar... wat als ik het niet werd? Dacht ik toen opeens.

Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dat is dan niet zo erg, dan zoek ik andere manieren om het te publiceren. Ik was vastbesloten er in beide scenario's het beste van te maken!

Toen kwam de uitslag op 12 mei en scenario ik-stond-niet-op-de-shortlist kwam uit. Oké, dan werd het zelf publiceren. Of een andere mogelijkheid zoeken tot publiceren. 

Wacht eens even, dacht ik.

Misschien past dit verhaal wel bij Loft, de e-bookuitgeverij van andere toppers als Marijke Vos, Vanessa Gerrits en Susan Muskee. Ze hadden me al eens eerder benaderd, maar toen had ik niets liggen. Nu misschien wel...

Dus ik stuurde het op en... het bleek meteen een schot in de roos! Sterker nog: ze wilden meteen een miniserie met deze personages in de hoofdrol! Het verhaal 'Vacay in Saint Tropez', dat niet op de shortlist stond voor de schrijfwedstrijd, wordt nu een 3-delige miniserie bij Loft, die eind september al gaat verschijnen. September wordt voor mij een drukke maand vol boekreleases!

Teleurgesteld omdat iets niet is gelukt? Doe het net als ik en zoek naar meerdere manieren om iets voor elkaar te krijgen. Geef niet op! Vaak verschijnen dan de mooiste dingen, die je zelfs helemaal nooit had verwacht.

Lianne Reijntjes, die jaren droomde van het schrijven van een écht boek, heeft dan nu écht een boekcontract.

Laat dit verhaal een mooie inspiratiebron voor je zijn!

En dan ga ik nu maar eens aan de slag met schrijven van deel 2. Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs,
Lianne
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Gefeliciteerd, Lianne!! Wat ontzettend leuk!
reactie op @eliseprins:
Lianne Reijntjes Dank je wel! Voelt echt als een mijlpaal ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Ik las het al op FB, zo geweldig!
reactie op @mariekescheers:
Lianne Reijntjes Ik heb er ook zo veel zin in! Lezers van heerlijke, romantische wegdroom-verhalen voorzien ❤️
1 jaar geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff 1 jaar geleden geplaatst
Van harte en veel schrijfplezier gewenst, Lianne!
reactie op @karindegraaff:
Lianne Reijntjes Dank je wel! Ik heb al leuke ideeën in mijn hoofd, dus dat gaat zeker lukken! ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Geweldig!!!!
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Wát een succes – ik zag het ook online – echt super, van harte GEFELICITEERD!!!! Je bent een mooi voorbeeld van hoe volhouden kan leiden tot succes. Wij van Feelgoodboeken zijn alvast TROTS op je! ?? En we zijn vast niet de enigen.
Geniet ervan, Lianne, en hou ons ajb op de hoogte! ??
reactie op @nandaroep:
Lianne Reijntjes Dank je wel! En bedankt voor je lieve reactie ❤️ Nee, je moet sowieso nooit opgeven! Ik hoop hier meer mensen mee te kunnen inspireren ? En jaaaaaa natuurlijk houd ik jullie op de hoogte!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 May 2021 om 15:08