Er was eens... het Valentijngenootschap

Laatste reactie 21/08/2021 17:06 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Kirstin Rozema 1 jaar geleden geplaatst
Velen van jullie kennen het waarschijnlijk nog wel: het Valentijngenootschap. Een groep feelgoodauteurs die samen die prachtige boeken presenteerden. Eens per jaar hadden we het Valentijnfestival met daarbij de Valentijnprijs. Het was ieder jaar weer super gezellig, maar als bestuurslid kan ik je zeggen dat het zoooooveel werk was om alles klaar te krijgen. Vooral voor de Valentijnprijs. We verzochten diverse uitgevers hun feelgoodinzendingen in drievoud te versturen (en geloof me: dan krijg je heel, heel veel boeken binnen). Dan hadden we een aantal lezers die moesten aangeven welk cijfer zij het boek gaven. Onze jury - heel streng - kreeg die verslagen binnen en maakte daar een optelling van. Er was een longlist en na een tijdje dus ook de oh zo spannende shortlist. En dan was er de publieksprijs. Als deelnemende auteur mocht je stemmen gaan vragen aan je omgeving. Ook dat werd weer streng geheim gehouden. 
En dan was het eindelijk zover: het Valentijnfestival vond plaats. Uiteraard rond half februari en wat hebben we al veel sneeuw gehad. Maar het was altijd zo leuk. Om de collega's maar vooral de lezers te zien. Wat hebben we ervan genoten. 
Helaas komt aan alles een einde. Het was teveel werk en we hadden niet genoeg hulp. Het ging niet meer en we besloten de stekker eruit te trekken. Er is nog een poging gedaan door Suzanne Peters en mij om een nieuw genootschap op te richten, maar helaas: ook daar zaten teveel haken en ogen aan en dat strandde voor het het daglicht zag. 

MAAR: ik heb aangeboden dat ik een Valentijnfestival in het klein ga organiseren. Helaas zonder prijs, maar met auteurs en hopelijk met heel veel lezers. Dat gaat dit jaar niet lukken, omdat we niet zeker weten wanneer iedereen volledig gevaccineerd is en ik geen enkel risico wil lopen. Dus volgend jaar, ergens in Nederland. Ik heb er zin in. En ik weet van een aantal collega's die ik gepolst heb dat ook zij enthousiast zijn. En jullie? 
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Wat ontzettend leuk, Kirstin! 
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Het was altijd bijzonder
Karin de Graaff 1 jaar geleden geplaatst
Heel erg leuk, Kirstin! Mooi om het in een andere opzet door te laten gaan.
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Wat leuk, @kirstinrozema​! Misschien kan ik eens met je meekijken om te zien of we samen financiering kunnen vinden, misschien een combinatie maken met Feelgoodboeken.nl? Uiteindelijk hebben we eenzelfde streven, merk ik, ook al zijn wij lichtjes feministisch ingestoken – opdat de vrouwelijke auteurs meer waardering kunnen vinden! Is dat een idee?
reactie op @nandaroep:
Kirstin Rozema Ik vind het een geweldig idee, maar het is wel eenmalig dat ik dit organiseer. Ik ken mezelf en moet aan mezelf denken (heb zo'n 7 jaar geleden gratis ADHD gekregen en dat neemt nog wel eens een loopje met me ;-)). Laten we binnenkort maar eens om de (virtuele of echte) tafel gaan zitten om te kijken wat er mogelijk is. 
Wij hadden bij het genootschap slechts een mannelijke auteur (Martin Scherstra) en dat is een schatje!

1 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Aanstaande vrijdag vergaderen @eliseprins​ en ik weer over onze werkzaamheden voor Feelgoodboeken.nl. Ik zet dit ook op de lijst. Wordt vervolgd!

Gratis ADHD gekregen, dat is nogal wat! ;) Misschien kunnen wij iets voor je betekenen, we houden contact!

1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Hier hebben we geloof ik niet meer aan gedacht @nandaroep
Oeps... Maar komt vast nog wel een keer goed binnenkort!

10 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep We moeten ons eens in mogelijkheden voor subsidies verdiepen, Elise! Wanneer we (ooit) tijd hebben, want waarschijnlijk is er meer mogelijk dan we nu denken!
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Veronique Janssen 10 maanden geleden geplaatst
Leuk idee!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 June 2021 om 15:21