Foodtruck Fiësta - Saskia M.N. Oudshoorn

Laatste reactie 17/05/2022 14:20 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 7 maanden geleden geplaatst
Titel: Foodtruck Fiesta Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn Uitgever: Zomer en Keuning ISBN bundel: 9789020548501 ISBN e-book 1 "In de IJskast"  9789020545302 ISBN e-book 2:  "Een ijskoude klus" 9789020545319 ISBN e- book 3: "Meisje met het ijsje" 9789020545326 Dit is een serie van drie vrij korte boeken. Eigenlijk is het gewoon één verhaal dat in drie delen is uitgebracht. Afgelopen maart zijn de drie delen ook gebundeld op papier. Daarom schrijf ik dit bericht over alle drie de delen. Waar gaat het verhaal over? Bertina, Tinus voor vrienden, is toe aan een sabbatical. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in haar studie en inmiddels is ze zelfs aan een tweede opleiding begonnen. Dat gaat echter allemaal in de ijskast als ze op Marktplaats een foodtruck koopt. Haar retro ijstruck moet flink worden opgeknapt, en daar kan Mats haar wel bij helpen. Ongemakkelijk… In 'Foodtruck Fiësta' van Saskia M.N. Oudshoorn volgen we Tinus met haar foodtruck van de beginnersperikelen vol autopech tot haar eerste festival! Wat ik ervan vond Dit vond ik een leuk, ongecompliceerd verhaal. Het gaat alleen niet zoveel over het daadwerkelijk op pad gaan met de foodtruck als je zou verwachten. De foodtruck is wel onderdeel van het verhaal. Hij verbindt mensen en zorgt voor zowel dramatische als erg mooie momenten. Het eerste deel van het verhaal heeft nog vrij weinig diepgang. Maar als in het tweede deel de het verleden meer naar voren komt en je als lezer inzicht krijgt in de onzekerheden van de hoofdpersonen, komt dat weer goed. Het derde deel vond ik persoonlijk het sterkst. Delen van het verleden krijgen meer betekenis en de personages laten steeds meer van zichzelf zien. Over het algemeen is dit wel een feelgood verhaal, ondanks dat er soms best nare dingen uit het verleden komen bovendrijven. Een foodtruck die op festivals staat, staat ook wel garant voor plezier en humor. Er is ook een epliloog, waarin je leest hoe het de personages na afloop van het verhaal is gegaan. Deze bevat heel veel informatie en was voor mij bijna teveel van het goede. Toch was het ook fijn om te lezen hoe het echt afgelopen is met de hoofdpersonen. Dit was een prettig leesbaar verhaal dat mijn aandacht goed kon vasthouden. Zeker op het eind werd ik er ook wel blij van. Dus als feelgood verhaal is het zeker geslaagd.
Bianca Brummelhuis 6 maanden geleden geplaatst
Deze komt niet naar voren in de feed als nieuw. Dat zie ik wel vaker gebeuren. Weet iemand hoe dat komt?
reactie op @biancabrummelhuis2:
Nanda Roep Ik heb hem nu als 'nieuw' gevonden. Kan het zijn dat het nog even verwerkt moest worden, Bianca? Toch gebeurt er inderdaad iets geks, want als ik op Mariekes nieuwe recensie klik, zegt de site dat die pagina niet wordt gevonden. Hm, even in de gaten houden... Wel leuk, zo'n food truck in het verhaal. Ik moet ook aan 'Ik wist het' denken van @chantalvangastel​, waarbij de tosti truck centraal staat. Heerlijk!
6 maanden geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis Hij staat nu in nieuw omdat ik er een reactie op gegeven heb. Maar toen ik hem net geplaatst had, heeft hij weken niet in het overzicht nieuw gestaan. 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Dat is inderdaad vreemd... Gelukkig is die nu toch zichtbaar!
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 April 2022 om 17:43
Aantal lezers 7
Aantal reacties 2