Glutenvrije appel-citroen granola

Laatste reactie 24/11/2020 16:36 door Elise
· Markeren als ongelezen
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 2 weken geleden geplaatst
Nog eentje dan, uit het boek Happy Recipe van Sam Loman. Vanavond heb ik glutenvrije granola gemaakt!

Wat heb je nodig?
100 g boekweitgrutten
100 g havervlokken
25 g gepofte quinoa
Rasp van 1 citroen 
1 el citroensap
2 el kokosolie
3 el appelstroop
1 tl vanillepoeder
1 tl kaneel
Mespunt zout
50 g rozijnen

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Doe in een kom alle droge ingrediënten, behalve de rozijnen, en meng door elkaar.
Smelt de kokosolie en roer door de granola.
Voeg de appelstroop, citroensap en -rasp toe en meng goed door elkaar.
Spreid de granola uit over de bakplaat en bak het 15 à 20 minuten. Halverwege wel even omscheppen.
Laat de granola afkoelen voor je de rozijnen eraan toe voegt.
Je kunt de granola bewaren in een blik of voorraadpot. Hij blijft een paar weken goed.

Foto's volgen nog!
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 2 weken geleden geplaatst
Ik vind het heerlijk! Het had misschien iets korter in de oven gemogen. Maar het is in elk geval heerlijk knapperig!
reactie op @eliseprins:
Nanda Roep Wat ziet dat er professioneel uit, Elise, volgens mij bevalt het boek, klopt dat? We kunnen een glutenvrije workshoprubriek naast die van Veer plaatsen, ik vind het wel een overweging – jij ook? x
1 week geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ja leuk! Doen we!
1 week geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Super! Weet je hoe je een plekje (module) voor jezelf kunt aanmaken?
1 week geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Volgens mij wel, maar het duurt nog even voor ik weer een keuken heb 😅
1 week geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Veronique Janssen 1 week geleden geplaatst
Klinkt goed!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 November 2020 om 20:29
Aantal lezers 4
Aantal reacties 7