Het dorpje Happiness - Holly Martin

Laatste reactie 04/08/2021 11:46 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Titel: Het dorpje Happiness
Auteur: Holly Martin
Uitgever: Zomer & Keuning
ISBN Paperback: 9789020539400
ISBN e-book: 9789020539417

Waar gaat het verhaal over?

Willow, de hoofdpersoon in 'Het dorpje Happiness' van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Wat ik ervan vond

Als Willow net in Happiness komt wonen, is er nog weinig “Happy” aan het dorp. Het dorp staat half leeg, de huizen zijn vervallen en de bewoners hebben zich teruggetrokken en hebben weinig contact met elkaar. Willow is echter erg creatief en bedenkt meteen een plan om het dorpje weer helemaal gelukkig te maken.

Ze krijgt hierbij hulp van Andrew en van de eigenaren van het dorp. Andrew blijkt een wel erg leuke man te zijn. Samen beleven ze van alles, van grappige dingen tot licht dramatische dingen. Ondertussen werpt het plan van Willow zijn vruchten af en het dorp komt weer tot leven.

De schrijfster probeert met dit verhaal ook een belangrijk punt te maken over handicaps. Hoewel het af en toe wat gekunsteld op me overkwam, ben ik het zeker eens met het punt dat ze probeert te maken. Ze heeft ook duidelijk onderzoek gedaan naar dit thema.

Dit is een heel warm en positief verhaal. Op en top feelgood dus. De bewoners van het dorp blijken heel leuk als ze eenmaal ontdooien. Er gebeurt van alles in het verhaal en het meeste is leuk of grappig. Sommige mensen hebben wel een iets harder duwtje nodig dan anderen.
Ik vond het leuk om te lezen. Qua sfeer en ook qua onderwerp deed het me wat denken aan Dromen van Italië van Nicky Pellegrino. Alleen de setting is wel anders. De boeken zijn waarschijnlijk ook gebaseerd op hetzelfde gegeven, namelijk dat er echt een dorp schijnt te zijn geweest dat huizen voor een euro verkocht om nieuwe bewoners te trekken.

Ik heb zeker genoten van dit verhaal en kreeg er een blij gevoel van.

-----

Geïnteresseerd geraakt in Het dorpje Happiness? Je kunt het boek hier aanschaffen!
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Van deze serie heb ik nog geen deel gelezen, maar het ziet er steeds zo warm en vrolijk uit. Het moet wel een heerlijke serie zijn!
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Wist je dat we dit boek ook in onze webshop hebben? Kijk hier maar eens!
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Op mijn ereader staat Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin te wachten. Ook al zo'n vrolijke voorkant! Ik ben benieuwd naar haar!
reactie op @veroniquejanssen:
Bianca Brummelhuis Dat is deel 1 van een net iets nieuwere serie van haar toch? Daar was ik ook wel benieuwd naar.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Yes! De serie heet volgens mij Jewel Island ofsoiets :)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Floor Flawless 11 maanden geleden geplaatst
Mijn haren gingen recht overeind staan van de representatie van doofheid in dit boek... Andrew die in het begin doet alsof hij horend is, IMPOSSIBLE ik ben zelf eenzijdig doof en heb een volledig dove zus en doen alsof je het niet heb is gewoon niet te doen, hoe goed je ook kunt liplezen, veel lipbewegingen lijken op elkaar. Dus ik heb zelf het boek niet uitgelezen. Heb wel achterin gelezen dat de auteur zegt dat niet iedereen zich erin zal kan vinden qua representatie en dat ze verschillende doven/slechthorenden heeft geïnterviewd, maar toch... Ik vond het erg ongeloofwaardig. 
reactie op @floorflawless:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Oh joh! Ik kan me voorstellen dat iets je zodanig ergert dat je het niet uitleest!
11 maanden geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis Dat wist ik niet. Ik ging ervan uit dat het wel kon, omdat hij gehoorapparaatjes had die in het oor zaten en die dus van buitenaf niet zichtbaar waren. Ik dacht dat dat voldoende zou kunnen zijn om het voor buitenstaanders niet op te laten vallen, omdat hij met die gehoorapparaatjes nog redelijk kon horen. Blijkbaar kan dit dus niet en ik kan me voorstellen dat het jou dan erg stoort. 
11 maanden geleden

Beantwoorden

Floor Flawless Mijn zus heeft ook gehoorapparaten, ze hoort wel geluid, maar kan geluiden niet onderscheiden. Dus dingen goed verstaan gaat niet. 
11 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Ohh, dan is het inderdaad ergerlijk! Ik heb dat weleens als mensen een videootje gaan filmen dat dan 'ineens' viral gaat – dat vind ik zó ongeloofwaardig en daarom meteen vervelend! ;)
10 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Een collega van ons is aan één oor doof en die moet inderdaad zijn goede oor naar je toe buigen om iets te kunnen verstaan.
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Veronique Janssen 11 maanden geleden geplaatst
Ik ben nu deze aan het lezen!!
reactie op @veroniquejanssen:
Bianca Brummelhuis Wat leuk! Bevalt het tot nu toe?
10 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 May 2021 om 14:10