Het kleine café in Kopenhagen - Julie Caplin

Laatste reactie 16/09/2021 15:37 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Titel: Het kleine café in Kopenhagen
Auteur: Julie Caplin
Uitgever: HarperCollins
ISBN Paperback: 9789402708271
ISBN e-book: 9789402762143

Waar gaat het verhaal over?

Wanneer een belangrijke promotie voor haar neus wordt weggekaapt (nota bene door haar vriendje), ziet Kate het even niet meer zitten. Maar dan krijgt ze een nieuwe kans om zich te bewijzen. Voor een Deens warenhuis mag ze een persreis naar Kopenhagen organiseren! Het blijkt echter nog niet mee te vallen om iedereen in haar groep in het gareel te houden. Vooral Ben niet, een journalist die haar voortdurend dwars zit. Maar tot haar ergernis vindt ze hem toch wel heel erg leuk.

Gelukkig kan ze elke dag even uitpuffen in een knus cafeetje, waar ze de ontspannen Deense manier van leven, hygge, ontdekt en zich steeds meer begint af te vragen of ze eigenlijk wel zo gelukkig is met haar hectische Londense bestaan…

Wat ik ervan vond

Ik vond dit een heel leuk boek. Het blijkt nog niet mee te vallen om een groep journalisten/bloggers/vloggers in het gareel te houden. Er gebeuren de meest bijzondere dingen en Kate moet heel creatief zijn om het allemaal op te lossen. Vaak vond ik dit heel grappig, hoewel achter de gebeurtenissen vaak vrij serieuze oorzaken bleken te zitten.

Iedereen in de groep heeft zo zijn eigen problemen. Gelukkig hebben ze echter de eigenaresse van een klein café in Kopenhagen. Heel subtiel duwt zij iedereen net een stapje in de goede richting.

De dialogen vond ik erg sterk. Als iemands gevoelens werden gekwetst, dan werd dit (uiteindelijk) ook duidelijk uitgesproken op zo’n manier dat je beide gesprekspartners kon begrijpen. Sommige dialogen vallen daarmee nogal pittig uit, maar dat vond ik wel interessant.

Op een gegeven moment wordt het verhaal wel heel erg zoet. Maar al gauw steken er daarna weer moeilijkheden de kop op die het verhaal toch weer opnieuw pit geven.

Kate focust in het begin erg op haar carrière. Daarvoor moet haar eigen geluk soms wijken. Als ze kennismaakt met de Deense leefstijl “hygge”,  begint ze zich af te vragen of dat wel zo verstandig is. Ze leert zichzelf steeds beter kennen en komt er ook achter wat ze echt het liefst wil.

Ik heb genoten van dit boek. Medeblogster Elise Prins beschreef eerder al het boek De kleine theewinkel in Tokio van dezelfde schrijfster. Deze zou ik ook graag willen lezen. Ik ben in ieder geval fan geworden van deze schrijfster.
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Leuk om te horen, Bianca! Ik vind het leuk hoe Caplin cultuur uit andere landen verweeft in haar verhalen.
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Een echte feelgoodserie zo te zien.
reactie op @mariekescheers:
Bianca Brummelhuis Ja inderdaad. Ook veel leuke titels met "little" erin. Gek genoeg zie ik er maar twee in vertaling en dat zijn ook nog eens geen twee opeenvolgende delen van de serie, maar deel 1 en 6. Vreemd.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Ohhh deze is zo leuk!!
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Dat is een leuke tip, ook omdat Elise al eerder een boek van deze schrijfster heeft besproken. Ik ben nieuwsgierig geworden en ik onthoud haar naam!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 September 2021 om 18:31
Aantal lezers 5
Aantal reacties 5