Jamie Oliver's Rendang

Laatste reactie 23/05/2020 12:57 door Nanda
· Markeren als ongelezen
🔥 Elise Prins (Zoefff en Chaos) 8 maanden geleden geplaatst
Gisterenavond maakte ik rendang à la Jamie Oliver. Fijn voor mensen die net zo veel (of weinig!) geduld hebben als ik. Het recept komt uit het boek 5 ingredïenten. Dit recept is voor 4 personen.

- 500 gram rundergehakt
- halve bloemkool (of heel wanneer je bloemkoolrijst wil maken)
- half bakje rendang boemboe (Jamie gebruikt hier een theelepel rendangpoeder)
- 15 gram verse munt (of 30 gram wanneer je bloemkoolrijst wil maken)
- 400 ml kokosmelk

Bak het gehakt rul. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg bij het gehakt. Roer de boemboe door het mengsel in de pan en bak het geheel 10 minuten tot alles krokant is. Regelmatig roeren!
Pluk de muntblaadjes en voeg ze bij het gehaktmengsel. Hussel alles goed en giet de kokosmelk en een half blikje water erbij. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Dit recept is van origine met bloemkoolrijst. Ik zelf ben lui en kook meestal gewone rijst erbij. Wil je toch bloemkoolrijst maken dan vind je hieronder de beschrijving.  Neem dan een hele bloemkool en 30 gram verse munt.

Trek de lelijke buitenste bladeren van de bloemkool en gooi ze weg. Doe de mooie blaadjes in een keukenmachine. De ene helft van de bloemkool gaat in de keukenmachine, de andere helft in de pan. Ook van de munt gaat de ene helft in de keukenmachine en de andere helft in de pan. Hiervan gebruik je alleen de blaadjes.  Voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe in de keukenmachine  en maal er een fijn, korrelig mengsel van. Doe het mengsel in een hittebestendige kom, dek de kom af en zet hem 4 tot 5 minuten in de magnetron.

Ik had dit keer nog wat champignons over, dus die zijn er ook in gegaan. Een frisse salade hierbij is ook heerlijk!
Veronique Janssen 8 maanden geleden geplaatst
Oeh! Ziet er lekker uit. 
Nanda Roep 8 maanden geleden geplaatst
Superlekker, ik check of dat boek nog leverbaar is...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 May 2020 om 07:43
Aantal lezers 5
Aantal reacties 3