Kate Eastham - An Angel's Work

Laatste reactie 12/10/2020 21:01 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Titel: An Angel's Work
Auteur: Kate Eastham
Uitgever: Bookouture
ISBN: 9781800190757 (paperback)
ISBN: 9781800190740 (ebook)
Dit boek komt 21 oktober uit.


In dit romantische verhaal bevinden verpleegsters Mac en Jo zich middenin de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn beiden aan het werk in een ziekenhuis in Liverpool wanneer daar een bom op valt. Jo, die op het moment van de inslag in de kelder van het gebouw is, weet te ontsnappen en gaat op zoek naar haar vriendin Mac.
Mac is door de explosie een verdieping naar beneden gestort en daarna geraakt door een brokstuk, waardoor ze tijdelijk haar geheugen gedeeltelijk kwijt is geraakt. Ineens kan ze zich de knappe Don niet meer herinneren. Ze had Don nog maar net leren kennen, maar was al helemaal hoteldebotel op hem.
Wanneer Mac haar geheugen weer terug heeft gekregen maken de twee vriendinnen nieuwe toekomstplannen. Jo gaat aan de slag in een medisch team dat gewonde soldaten per vliegtuig ophaalt aan de frontlinie. Mac besluit zelfs te gaan werken als verpleegster aan de frontlinie.
Tijdens de rest van de oorlog zien de twee vriendinnen elkaar niet meer. Zullen ze de oorlog overleven? Zal Mac Don ooit weer zien?

An Angel's Work biedt een ontzettend interessant inkijkje in het werk van een verpleegster tijdens de Tweede Wereldoorlog en over het leven van een zogenaamde Vliegende Nightingale. De onrust van de oorlog sijpelt uit elk geschreven woord, waardoor je als lezer voortgestuwd wordt. Je leest maar door en door. Iedereen weet wel dat de oorlog ooit zal eindigen, maar zal het wel goed komen met Mac en Jo?
Daarnaast is dit boek ook erg emotioneel. Van tijd tot tijd zelfs een beetje melodramatisch. Soms wordt er naar mijn mening ietsje teveel gehuild. Ik ben te jong om een oorlog meegemaakt te hebben, dus ik kan niet weten of dit wel of niet realistisch is, of overal om in tranen uitbarsten een realistische beschrijving van de dagelijkse ellende van oorlog is. Misschien wel. Ik kan enkel zeggen dat ik in elk geval van tijd tot tijd tranen in mijn ogen kreeg.

Auteur Kate Eastham heeft meerdere boeken geschreven, lees ik op het internet. Alle boeken gaan over verpleegsters. Dit blijkt een logisch gevolg te zijn van Eastham's vroegere werk als verpleegster en vroedvrouw en haar ervaring als mantelzorger. An Angel's Work is dan ook geïnspireerd door verhalen die Eastham te horen kreeg van veteranen die zij verzorgde.

Samenvattend kan ik zeggen dat An Angel's Work een hartverwarmend boek is, ondanks de gruwelijke omgeving waarin het verhaal zich afspeelt: een door oorlog geruïneerde wereld.
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Oh, mooi... <3
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Kippenvel!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 October 2020 om 13:32