Kerstmis in het Duincafé - Debbie Johnson

Laatste reactie 05/01/2021 10:47 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Titel: Kerstmis in het duincafé
Auteur: Debbie Johnson
Uitgever: Boekerij
ISBN Paperback: 9789022586730
ISBN e-book: 9789402312935

Waar gaat het verhaal over?

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals versgebakken broden, overvloedige salades en verrukkelijke cupcakes. Voor zowel toeristen als dorpelingen is het rommelige café met uitzicht op het strand een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid. In het Duincafé is iedereen altijd hartelijk welkom!
Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

Wat ik ervan vond

De insteek van het boek is bijzonder. Becca haat kerst namelijk echt hartgrondig. Ze observeert het kerstfeest in het duincafé dan ook vooral vanaf een afstandje en doet zelf maar mondjesmaat mee. Toch maakt dit het boek vaak wel grappig. Het is leuk om te lezen als Becca heel droog beschrijft hoe de anderen zich gedragen. Sommige kersttradities lijken dan opeens inderdaad wel heel vreemd.
Hoewel het boek niet zwaar van toon is, is het verleden waarmee Becca worstelt best heftig. Het raakte me wel echt toen ik haar verhaal las.
Ondanks dat Becca een hekel heeft aan kerst en niet altijd meedoet, komt de kerstsfeer in het boek wel over. Ook de positiviteit die erbij hoort komt tot zijn recht. Het duincafé en zijn bezoekers is wel degelijk goed voor Becca en dat is mooi om te lezen. Ik vond het wel jammer dat bepaalde gesprekken waar je op hoopte niet gingen zoals je zou willen.
Ook de liefde speelt weer een rol, net als in het eerste deel van deze serie. Dit leidt tot een einde dat voor mij wel heel snel ging (dat ging het in deel 1 ook al) en ook wel erg serieus was. Maar het is niet onlogisch en misschien moest het ook wel zo zijn.
Ik vond deel 1 van deze serie één van de betere feelgood boeken die ik afgelopen jaar las. Dit deel is anders, maar ook wel weer heel fijn om te lezen. Het is toch wel een hartverwarmend kerstverhaal geworden.
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Heerlijke serie!
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Wel grappig om van een kersthater uit te gaan. ;)
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Deze lijkt me zo leuk!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 December 2020 om 15:15