Kipgehakt met tomatensaus, ui en amandelschaafsel

Laatste reactie 21/05/2020 21:04 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 4 maanden geleden geplaatst
Weer een heerlijk recept uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten van Pascale Naessens. Uiteraard weer aangepast:

Ingrediënten: 
- 350 gram kipgehakt
- 2 el ras el hanout
- 1 ui
- 3 tomaten
- amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng twee eetlepels ras el hanout door het gehakt en kneed er worsten van. Leg de worsten in een ovenschaal en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven. 
Snijd de ui in ringen en bak ze bruin in olijfolie. Schep ze uit de pan en leg ze even op een bord. Snijd de tomwt3n in dunne plakjes en doe ze in dezelfde pan met een extra scheut olijfolie en zo'n 150 ml water. Stoof ongeveer 5 minuten en roer regelmatig om tot je een dikke saus krijgt. Kruid met peper en zout.
Haal de worsten uit de oven. Lepel er de tomatensaus over, leg de uien erop en werk af met geschaafde amandelen. Zet nog even terug in de oven tot het amandelschaafsel knapperig bruin is.

Ik heb er nog spinazie uit eigen tuin doorheen gegooid, zoals je op de foto kunt zien!
Nanda Roep 4 maanden geleden geplaatst
OMG, wat lekker! Eet je het zonder rijst oid?
reactie op @nandaroep:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Je kunt het zonder eten ja, maar dat vind ik zelf wat karig. Ik heb er rijst bij gegeten. Vermoedelijk ook erg lekker met naan.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen 4 maanden geleden geplaatst
Ziet er lekker uit!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 May 2020 om 19:31
Aantal lezers 3
Aantal reacties 4