Klein Engeland

Laatste reactie 23/04/2020 17:28 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Floor Flawless 2 jaar geleden geplaatst
Nederlandse titel: Klein Engeland
Vertaling: Otto Biersma en Petra van der Eerden
Uitgeverij: De Bezige Bij
Voor het eerst verschenen: 2019
Oorspronkelijke titel: Middle England
Auteur: Jonathan Coe
Aantal pagina’s: 493

WAAR GAAT HET OVER?
Engeland, 2010. Autofabrieken worden vervangen door inwisselbare winkelketens en in Londen gaan verhitte rellen en demonstraties over in enthousiasme voor de aanstaande Olympische Spelen.

In Klein Engeland beschrijft Jonathan Coe, een van de beste chroniqueurs van onze tijd, de levens van een kleurrijke groep personages in een periode van grote veranderingen. Ian en Sophie zijn net getrouwd en hebben ieder een ander idee van de toekomst van hun land en mogelijkerwijs over de toekomst van hun relatie. Doug, een politiek commentator, schrijft gepassioneerde columns over de arm-rijkverhoudingen vanuit zijn onbetaalbare appartement in Chelsea, terwijl zijn dochter juist alles doet om sociale gelijkheid te bevorderen. Benjamin Trotter heeft moeite met zijn middelbare leeftijd en probeert nog één keer iets nieuws in zijn leven.

Dit is het verhaal van het moderne Engeland. Een verhaal van nostalgie en verwarring, van teleurstelling en onverholen woede.

MIJN MENING
Hoewel dit boek een politieke insteek heeft, krijg je vooral een kijkje in het leven van een aantal personages die aan elkaar verbonden zijn. Doordat het gericht is op deze kleine groep kreeg ik er een beetje het plattelandsgevoel bij, wat ik heerlijk vind om te lezen! Je ziet de personages door de jaren heen veranderen en je ziet wat voor effect de veranderingen in de politiek heeft op hen en op hun omgeving. Heel interessant om te lezen, maar alsnog vrij luchtig! Het is eigenlijk het derde deel in een trilogie, maar je kunt dit boek ook prima los lezen. Ik heb het zelf overigens in het Engels gelezen als onderdeel van The Booktube Prize 2020. 
Nanda Roep 2 jaar geleden geplaatst
Oh, dat klinkt mooi, zeg. Ik hou ook erg van dit genre. Het boek waaraan ik nu in opdracht werk, hoort er ook in thuis – al gaat het om een kinderboek. Ik kijk of CB hem op voorraad heeft! ?
Veronique Janssen 2 jaar geleden geplaatst
Wat een mooie voorkant trouwens!
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 2 jaar geleden geplaatst
Deze staat nog op mijn te lezen lijst! Leuk! 
reactie op @eliseprins:
Floor Flawless Ga je geen spijt van krijgen!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep 2 jaar geleden geplaatst
Het staat in de shop! https://nandaroep.nl/product/klein-engeland
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 April 2020 om 17:55