Lekker en gezond ontbijtje: havermout met cacao, banaan en kokos

Laatste reactie 01/04/2020 13:45 door Hanneke
· Markeren als ongelezen
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 2 jaar geleden geplaatst
Een aantal jaar geleden scheurde ik uit zo'n gratis supermarkt tijdschrift een recept voor een ontbijt en het plaatje, oh, dat zag er goed uit! Ik hou niet zo van recepten met ingewikkelde ingrediënten, en gelukkig bestaat dit recept uit dingen die ik eigenlijk altijd wel in huis heb. Het kost je ongeveer 15 minuutjes om het te bereiden. Voor mij is het daarom meer een weekend ontbijt, want op een werkdag heb ik maar één ding: haast!
Ik zou mezelf ook niet zijn als ik het recept niet een beetje aangepast had. Zo was het oorspronkelijke recept voor 4 personen, met melk en een hele hoop honing. Zie hieronder wat ik ervan gemaakt heb.

Havermout met cacao, banaan en kokos
1 persoon 

Ingrediënten 
- 175ml sojamelk (ik heb er nog een extra scheut aan toegevoegd, want ik houd niet zo van dikke havermoutpap)
- 1 kleine banaan
- 25g havermout 
- 1 flinke theelepel cacaopoeder
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel geraspte kokos

Doe de sojamelk samen met ongeveer tweederde van de banaan in de blender, of pureer het met een staafmixer. (Heb je allebei niet in huis? Prak de banaan dan grondig fijn met een vork en roer simpelweg door de soja. Je zult een iets minder gladde pap hebben, maar net zo lekker!)
Doe de havermout in een pannetje en schenk het sojabanaanmengsel erbij. Voeg de cacao en honing toe. Ik heb voor beide een theelepel gebruikt, maar dat is uiteraard afhankelijk van je eigen smaak! Roer het geheel goed door elkaar.
Kook het geheel 10 minuten. Blijf erbij als je net als ik niet van vellen houdt! Regelmatig roeren is dan een must.
Snijd ondertussen het stukje banaan dat je over hebt in plakjes.
Giet of schep de nu gekookte en heerlijk bruine havermout in een schaaltje en leg de schijfjes banaan er bovenop. Bestrooi met een theelepel kokos, en klaar is Kees! 
Nanda Roep 2 jaar geleden geplaatst
Ohh, dat is zeker lekker, @eliseprins​, het is zelfs een verbeterde versie van het lievelingsontbijt van @silvesterzwaneveld​ – kijk eens! Hij doet het zonder pureren, wel door het netjes te koken. Dit is alvast een goede tip voor hem. Bedankt! ?
Veronique Janssen 2 jaar geleden geplaatst
Oehhh! Ziet er goed uit!!
reactie op @veroniquejanssen:
Nanda Roep Voor jou is het ook geschikt om hier wat recepten te plaatsen, dacht ik, Veronique. Vind jij dat ook?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hanneke @Feelgood 2 jaar geleden geplaatst
Oh, lekker!!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 March 2020 om 12:32