Lekker veel groenten: wortelkrullen met spekjes in passata

Laatste reactie 23/04/2020 11:49 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 2 jaar geleden geplaatst
Dit keer een recept uit een kookboek: Nog eenvoudiger met vier ingrediënten - Pascale Naessens.
Ik zou wederom mezelf niet zijn, als ik het recept niet iets aan mijn eigen wensen aangepast zou hebben. Hieronder hoe ik dit gerecht maak!

Wortelkrullen met spekjes in passata
2 personen

Ingrediënten: 
- 200g wortels
- 175g spekjes
- 100g champignons
- 100g diepvrieserwtjes
- 150g passata (gezeefde tomaten)

Snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortels in plakjes met de dunschiller.
Bak de spekjes ongeveer 4 minuten in een pan met antiaanbaklaag, dus zonder olie of boter. Voeg de champignons toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
Voeg vervolgens de passata en erwtjes toe. Roer goed door elkaar. Leg de wortelkrullen op het mengsel. Dek de pan af met een deksel. Laat het geheel een paar minuten stoven totdat de wortelkrullen gaar zijn.

Gebruik je verse erwtjes? Houdt dan rekening met een langere gaartijd.

Ik serveer bij dit gerecht meestal rijst. Ditmaal heb ik het eens geserveerd met risotto. Ook een erg goede combinatie!

ISBN 9789401455527
Hanneke @Feelgood 2 jaar geleden geplaatst
Wauw, dat ziet er lekker en kleurrijk uit!
Nanda Roep 2 jaar geleden geplaatst
Lekkerrr! Ik plaats de foto's uit het VEG-boek van Jamie in de site!
Veronique Janssen 2 jaar geleden geplaatst
Leuk! Wat fleurig! 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 March 2020 om 19:21