Mannenpakken/Vrouwenhakken

Laatste reactie 23/01/2020 14:18 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Conny Schelvis 2 jaar geleden geplaatst
Jessica Maes & Suzanne Boom :  Mannenpakken/Vrouwenhakken
Uitgeverij Palmslag
ISBN  789491773129 ( herziene druk 2016)

*Dit boek is te koop op feelgoodboeken.nl
Artikelpagina: https://nandaroep.nl/product/mannenpakken-vrouwenhakken

Hoewel dit een al wat oudere titel is kan ik niet anders zeggen dat het door zijn originaliteit zeker wel onder de aandacht mag worden gebracht.
Vandaag de dag lees je veel meer verhalen waar homoseksualiteit een hoofdrol speelt,maar toen dit boek voor het eerst uit kwam ( 2014)  was het een sensatie in chicklit-land (de term feelgood was nauwelijks nog bekend). In 2016 kwam de herziene en tweede druk uit. Het was de allereerste Nederlandse en Belgische chicklit waarbij de hoofdpersonage op vrouwen blijkt te vallen.

Het verhaal gaat over de 25-jarige Milou die zich na een relatiebreuk weer stort in het liefdesleven. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens een afspraakje met een man aangetrokken wordt door de lange benen van een vrouw. Twijfels komen bij haar omhoog. Zou ze lesbisch zijn?  Milou trekt haar hoge hakken aan en gaat op pad. Bij iedere stap ontmoet ze meer vrouwen en ontdekt ze meer over de vrouw die ze zelf is. Naast alle clichés botst ze ook tegen de liefde op.

De cover is uitnodigend en vrolijk. Net zo vrolijk als de vertelwijze. Het geheel is verteld uit het perspectief van hoofdpersonage Milou die de nodige zelfspot bezigt en die een flinke dosis drama ondergaat. De onzekerheid , de speurtocht naar haar ware ik, haar geaardheid is goed verwoord. Na haar keuze leert ze haar vrienden en familie beter kennen en kan ze zich verbazen over hun reacties. Vooroordelen die er vandaag de dag nog steeds zijn omtrent dit thema. Het is de auteurs gelukt om een prettig verhaal neer te zetten met het belangrijkste dat het niets uitmaakt of je nu op mannen of vrouwen valt.
Floor Flawless 2 jaar geleden geplaatst
Dit boek klinkt erg leuk! 
reactie op @floorflawless:
Nanda Roep Ik heb het toegevoegd in de feelgoodshop! https://nandaroep.nl/product/mannenpakken-vrouwenhakken
2 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 January 2020 om 17:16