Misverstand in de middle of nowere - Lis Lucassen

Laatste reactie 06/07/2020 20:20 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Marieke Scheers 2 jaar geleden geplaatst
Frisse personages en genoeg misverstanden voor een heerlijk verhaal

Lis Lucassen (pseudoniem) is geen onbekende meer in de wereld van de Feelgoodroman en New Adult verhalen en onder haar eigen naam Olga Hoekstra schrijft ze ook thrillers. Daarnaast vertaald ze boeken en heeft een eigen uitgeverij Tinteling Romance. Met Misverstand in de middle of nowhere (2020), komt ze nu met het eerste deel van een nieuwe feelgoodserie.
De opa van Dorothee Grosse (Doortje) is overleden. Ze heeft hem al heel lang niet meer gezien, niet sinds ze met haar moeder naar het westen van het land is verhuisd. Ze had haar leventje goed op orde maar nu loopt het even niet zo lekker. Haar ‘vriend’ is spontaan naar Amerika verhuisd zonder haar en vervolgens is ze ook haar baan kwijt. Maar dan is er een brief van een notaris. Haar opa heeft haar zijn woning nagelaten! Ze heeft nog vijf dagen om te reageren. Er zitten wel een paar voorwaarden aan deze erfenis, zo moet ze er in ieder geval dertig dagen gaan wonen. Eitje toch?
Het is een vrolijk verhaal, ondanks het feit dat het begint met het overlijden van opa. Maar Doortje gaat naar de Achterhoek en komt daar van de ene gênante situatie in de andere. Het is heerlijk om te lezen hoe onbeholpen zich gedraagt en hoeveel misverstanden er zijn. Het is een verhaal vol vaart geschreven, met veel humor en hele leuke personages en niet te vergeten de lieve (en lekkere) Wes.
Doortje is eerst nog koppig, maar laat zich gedurende de maand steeds verder verleiden door de rust van de Achterhoek (en niet alleen die rust). Zowel Doortje als Wes zijn als personages goed uitgewerkt met hun achtergrond en hun onzekerheden. Het blijkt al snel dat Wes een verleden en een geheim met zich meedraagt. Dat brengt een stukje spanning in het verhaal.
En dan is er ook nog een kookschrift van oma, wat een hele nieuwe kant van Doortje naar voren brengt. Het levert een hoop lekker baksels op, waardoor je als lezer zelf ook zin krijgt om de keuken in te duiken.
Al met al in ‘Misverstand in de middle of nowhere’ een zeer geslaagde feelgoodroman, vol leuk, frisse personages en genoeg misverstanden voor een heerlijk verhaal. Op naar een volgend deel!
Nanda Roep 2 jaar geleden geplaatst
Jeetje, wat leuk, ik kan merken dat je echt enthousiast bent, Marieke! Binnenkort ga ik weer op zoek naar nieuwe (vakantie)boeken, dus ik snuffel lekker weer in de tips. Goed gelukt ook, met de afbeelding, prachtig! ?
reactie op @nandaroep:
Marieke Scheers Ja de afbeelding is gelukt, maar wel met Photoshop, ik kon met Canva niet zoveel.
Ik zie nu dat ik deze heb geplaatst onder Feelgoodbloggers. (wel leuk, staat daar tussen de boards nu ook 1 ipv 0), maar ik snap niet waarom ik het de ene keer onder Er was eens krijg en nu onder Feelgoodbloggers.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Ik kan hem voor je verplaatsen, dat zal ik even doen! Gaandeweg zullen we het systeem steeds beter begrijpen, op dit moment weet ik niet waarom het niet was gelukt...
2 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Hij is verhuisd! ?
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Veronique Janssen 2 jaar geleden geplaatst
Leuk! :)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 July 2020 om 12:09