Molly Aitken - The Island Child

Laatste reactie 20/07/2021 12:00 door Elise
· Markeren als ongelezen
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 2 jaar geleden geplaatst
* Dit boek kun je via een mailtje bestellen bij feelgoodboeken.nl

The Island Child van de in Schotland geboren, maar in Ierland opgegroeide Molly Aitken vertelt het verhaal van Oona. Eigenlijk bevat het boek twee verhaallijnen. Het boek begint bij de jonge Oona die tijdens een storm wordt geboren op het Ierse eiland Inis. Het verhaal vertelt over haar twee broers, haar ouders en de andere bewoners van het eiland. Een plek waar het leven niet gemakkelijk is en waar Oona uiteindelijk weg vlucht. Tussendoor lezen we het verhaal van een oudere Oona, zo'n 20 jaar na haar vlucht van het eiland en de benauwende rol van de vrouw die ze daar ervoer. Oona is ondertussen getrouwd met Pat en woont in Canada. Hun dochter Joyce wordt vermist. Tijdens de zoektocht keert Oona terug naar het eiland van haar jeugd.

Dit boek is het debuut van Aitken, en wat voor een... Een boek vol emotie. Over het zware leven op het eiland, over de rol van de vrouw, over de Ierse volkscultuur, maar ook over het strenge katholieke geloof. En bovenal over het proberen te ontsnappen aan een lot, waar eigenlijk niet aan te ontsnappen valt. Prachtig geschreven gaat dit boek door merg en been, waarbij maar één gedachte zich bleef herhalen in mijn hoofd: "Och meisje toch..."

Dit is een boek wat ik niet zou willen classificeren als feelgood. Het is een boek wat krachtig geschreven is door een jonge vrouw over de rol van de vrouw in Ierland en Canada. Wat mij betreft ook zeer geschikt voor deze website. Dit boek is helaas (nog?) niet vertaald.

ISBN 9781786898333
Veronique Janssen 2 jaar geleden geplaatst
Oehhh! Die voorkant is geweldig :) 
reactie op @veroniquejanssen:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ja he? Daar kan ik ook van genieten!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Floor Flawless 11 maanden geleden geplaatst
De cover is gaaf! Maar denk dat het niet een boek voor mij zal zijn. 
reactie op @floorflawless:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ik ken jou nog niet super goed natuurlijk, maar ik denk inderdaad ook niet dat het jouw soort boek is. Maar hee, wat niet is kan nog komen ;)

Ik vond de cover ook echt prachtig. Zo simpel, maar toch zo sterk.

11 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 March 2020 om 21:09