Na het schrijven... De schrijfster leest!

Laatste reactie 23/03/2021 21:13 door Lianne
· Markeren als ongelezen
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Over het algemeen lezen schrijvers minder dan lezers. Tenslotte zitten wij met ons hoofd in een boek dat nog gemaakt moet worden – dat neemt véél meer tijd in beslag dan het lezen van een mooie titel! (Was het maar waar dat we net zo snel boeken konden schrijven als lezen.;)

Vanwege de lockdown deed ik even niets aan mijn aanstaande boek. Ik kon het niet bespreken met de complete groep meelezers, en mede daardoor opende ik het document niet. In plaats daarvan las ik – dat was weer even heerlijk. Ik ruilde boeken met vriendinnen en ik las vooruitleesexemplaren die klaarliggen voor onze Feelgood-bloggers. Ook maakte ik eindelijk weer eens tijd voor een non-fictie over mijn vak: ‘Storytelling in 12 stappen‘ en ‘De 12 oerkarakters van storytelling‘. (Beiden te koop in onze webshop!)

Na een paar weken niks-doen, was er veel gebeurd. Ik had ideeën verzameld over een status quo van de hoofdpersoon in mijn aanstaande roman en ik zag – tot mijn plezier – dat de karakters heel solide waren ontworpen. Maar: ze konden hier en daar nog een extra scherpte krijgen. Daar zal ik eens lekker de tijd voor nemen.

Het grappige is, dat ik uiteindelijk zo volliep met ideeën, enthousiasme en mogelijkheden, dat ik mijn energie haast moest onderdrukken ten bate van het niks-doen!

Lees het hele verhaal in de blog: https://nandaroep.nl/de-schrijfster-leest
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Leuk om te lezen!
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Eigenlijk zou je bij elk boek zo'n periode moeten kunnen inplannen... Even loslaten en er dan weer naar kijken!
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Jaa, dat gebeurt over het algemeen ook wel, hoor! Na het schrijven, als de uitgever het leest, laat iedereen het bezinken en wordt het manuscript besproken en volgt er een redactieronde... Ik had alleen al gewacht terwijl de boekengroep het las, en besloot nu om lekker nog wat langer schrijfpauze te houden. Ja, dat is goed bevallen!
Lianne Reijntjes 1 jaar geleden geplaatst
Leuk om te zien waar je mee bezig bent!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 March 2021 om 23:17