Negentig seconden Vanessa Thuyns

Laatste reactie 15/02/2021 19:35 door Elise
· Markeren als ongelezen
Conny Schelvis 8 maanden geleden geplaatst
Titel negentig seconden
Auteur Vanessa Thuyns
Uitgeverij Dutch Venture Publishing
Isbn 9789492585653

Vanessa Thuyns is zangeres, schrijfster en geeft ze Nederlandse les aan nieuwkomers in Amsterdam. In 2013 was ze finalist van de Chicklit.nl schrijfwedstrijd. Haar debuut feelgoodroman “knetterverliefd” verscheen in 2019 en heb ik met plezier gelezen. Dit is haar derde feelgoodroman en als het maar half lijkt op haar debuut heeft het vast al de ingrediënten om voor een paar heerlijke ontspannen leesuurtjes te zorgen.
We maken als lezer kennis met de altijd drukke Yara. Druk met haar werk dan wel te verstaan. Ze is accountant en heeft met haar goede vriendin Reina en dus altijd bezig met cijfertjes en werkopdrachten. Als Reina ziet dat ze een grote fout heeft gemaakt op haar werk geeft ze Yara een time-out. Verplicht een aantal maanden vakantie nemen om bij te komen en orde op zaken te stellen.
Yara is het hier niet mee eens maar kan geen tegenargument verzinnen. Ze wilt helemaal niet op reis maar werken. Als haar moeder laat weten haar eigen vakantie af te zeggen omdat haar hond ziek is besluit Yara naar haar ouderlijk huis te gaan en op de hond te passen. Zo kan haar moeder op reis en zij zich stiekem storten op de stapel dossiers en haar laptop die ze bij haar houdt. Reina laat ze in de waan dat ze weg is. In principe is ze dat ook alleen niet naar een zonnig eiland maar naar de Veluwe. Yara heeft het idee om in alle rust aan haar dossiers te werken en zo positieve input aan het bedrijf te geven en Reina te bewijzen dat ze niet is uitgeblust maar juist goed functioneert. Wat er ook is op de Veluwe het is geen rust. Yara blijkt een huisgenoot te hebben die haar te pas en te onpas van goede raad wilt voorzien. Verder is er een ex die haar terug wilt, een koppige en zieke hond, een bruidegom die blijft flirten en stapt ze ook nog in een band waarvan de bandleden zeer uiteenlopende karakters zijn met ieder voor zich weer zijn of haar eigen problemen. Problemen die Yara ook wel weer “even” op wilt lossen. Ze heeft het idee hier toch wel tijd voor te hebben. Alleen om verliefd te worden daar gunt ze zichzelf niet de tijd voor… maar of dat zich laat tegenhouden ?
Negentig seconden slaat op de anderhalve minuut die een vrouw nodig schijnt te hebben om te kunnen beoordelen of een date een blijvertje is of niet. Al naar een Brits onderzoek uit 2012. Uiteraard is onze hoofdpersoon iemand die gek is op cijfertjes en formules en komt ze er achter dat er in deze uitspraak misschien toch wel iets in zit. Uiteraard duurt het even voor ze er achter is of dit wel of niet zo is maar het is een leuk gegeven wat gedurende het verhaal in een paar situaties terug komt. De titel is dus een leuke insteek en past prima bij het verhaal.
De cover is warm en aantrekkelijk. Het straalt rust uit, iets wat onze hoofdpersonage niet echt lijkt te hebben maar ach ze heeft niet voor niets een time-out omdat op te zoeken. De afbeelding is in ieder geval romantisch genoeg om te weten met wat voor soort boek je te maken hebt.
Vanessa Thuyns heeft een heerlijke feelgood neergezet. Geen simpel zoetsappig romantisch verhaaltje maar een verhaal met verschillende, prima uitgewerkte, karakters. Er komen wel aardig wat personages langs maar het is goed gedoseerd en het geeft het verhaal hierdoor ook genoeg afwisseling. Mede door de bagage die elk karakter mee krijgt is er genoeg te vertellen. Omdat Yara als rode draad bij al deze personen is betrokken krijgt ze een beeld dat er meer speelt in de wereld dan werken. Ze maakt hierdoor ook beslissingen die ze een jaar eerder nooit zou hebben gemaakt omdat ze juist door deze mensen inziet wat echt belangrijk is.
Een goed kloppend verhaal, een prima einde, een prettige vertelstijl en karakters die niet ver van je eigen belevingswereld af staan. Kortom een prettig verhaal om je even in te verliezen. Even je eigen time-out !


                         
Geïnteresseerd geraakt in dit boek? Je kunt Negentig seconden hier kopen!
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 8 maanden geleden geplaatst
Leuk Conny! Wanneer kwam het boek ook alweer officieel uit? De 15e?
reactie op @eliseprins:
Conny Schelvis Het boek verschijnt volgende week, maandag 15 februari ! 
8 maanden geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Zorgen we dat hij dan in onze webshop komt te staan!
8 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 8 maanden geleden geplaatst
@vannessathuyns​, jouw werk!
Karin de Graaff 8 maanden geleden geplaatst
Leuk!! Ben erg benieuwd.

En ik weet dat dit boek door de geweldige Donna Vrijhoff wordt voorgelezen als audioboek. (Donna las ook mijn feelgood Langs de lijn voor)
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 8 maanden geleden geplaatst
Vanaf maandag is Negentig seconden uiteraard ook verkrijgbaar via onze webshop. Wil je het boek alvast reserveren? Stuur dan een e-mail aan info@feelgoodboeken.nl!
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 8 maanden geleden geplaatst
Zoals beloofd is het boek vanmorgen in onze webshop verschenen! Je vindt Negentig seconden hier!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 February 2021 om 07:41
Aantal lezers 8
Aantal reacties 8