Nieuwe blog! Mary Ann Evans, of toch George Eliot?

Laatste reactie 19/01/2021 20:45 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Het is weer tijd voor het volgende blogbericht in de serie over vrouwelijke auteurs! Ditmaal bespreek ik Mary Ann Evans, wellicht beter bekend als George Eliot.

Je leest alles over deze bijzondere vrouw hier.
Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Jeetje, wát een verhaal, joh!
"Mannennamen, ja, dat lijkt wel veilig. Vandaag heb ik een schrijfster voor jullie die over het algemeen beter bekend is onder haar mannelijke pseudoniem. Mary Ann Evans. Zegt die naam je iets? Nee? En de naam George Eliot dan?"
Ja, díé naam ken ik wel – maar wat een vrijgevochten leven heeft deze dame geleid! En: dat kón dus ook! Echt interessant, Elise, dankjewel!
reactie op @nandaroep:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Het kon officieel niet, maar onofficieel kwam je een heel eind mits je volhardend was en vermoedelijk een olifantenhuid had!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Ja, ik probeer me weleens in die vrouwen in te leven, maar ik heb géén idee hoe ze ermee konden bestaan in die tijd. Al die niet-begrijpende blikken die ze vermoedelijk hebben gekregen. Inderdaad denk ik dat ze een olifantenhuid moeten hebben gehad, en ik denk ook dat ze misschien veel negativiteit/tegenwerking kregen waar wij nooit weet van zullen hebben.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 January 2021 om 08:48