Nieuwe blog: Michael Field, één man, twee vrouwen?

Laatste reactie 21/04/2021 12:10 door Elise
· Markeren als ongelezen
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 6 maanden geleden geplaatst
Het is weer tijd voor een nieuwe blog in de reeks van vrouwelijke auteurs: Michael Field. "Dat klink helemaal niet als een vrouw!" Klopt. Sterker nog: Achter de naam Michael Field gingen twéé vrouwen schuil! In mijn nieuwste blogbericht maak je kennis met Katharine Bradley en haar nichtje Edith Cooper.

Katharine Bradley werd geboren in 1846 in Birmingham, Engeland. Ze was de dochter van Charles Bradley, die tabaksfabrikant was, en Emma Harris. Katharine’s zus, Emma, trouwde in 1860 met James Robert Cooper en kreeg in 1862 met hem een dochter: Edith Cooper. Edith was dus het nichtje van Katharine. Omdat zus Emma na de geboorte van haar tweede dochter Amy invalide raakte, trad Katharine op als de voogd van haar nichtje Edith.

Lees hier verder!
Karin de Graaff 6 maanden geleden geplaatst
Interessant! Echt andere tijden....
Nanda Roep 5 maanden geleden geplaatst
Ongelooflijk, het aantal dames dat onder mannennaam ging/moest schrijven, lijkt haast onuitputtelijk... Niet goed voor mijn humeur, dit... ;) Wél goed voor de realiteitscheck. Ongelooflijk dat het enthousiasme afnam nadat bekend werd dat het om twee vrouwen ging...

Ik moest óók een beetje aan onze eigen @chantalvangastel​ denken, die nu óók onder één naam schrijft, samen met haar zus!
reactie op @nandaroep:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ja, leuk hè? Ik vond het idee ook prachtig, samen één naam om aan te geven dat je onafscheidelijk bent!
5 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 April 2021 om 12:22
Aantal lezers 8
Aantal reacties 4