Nieuwe ronde, nieuwe plannen!

Laatste reactie 08/01/2021 14:40 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Nanda Roep 9 maanden geleden geplaatst
Mijn werkweek is begonnen, maar niet als schrijfster – daar kom ik nog aan weinig toe. Eerst alle mails en bestellingen verwerken. Bovendien heb ik extra veel afspraken staan, want toen december te druk werd, zijn die naar januari verschoven. Herken je dat? Hierdoor begint het jaar lekker rommelig, maar vooral erg gezellig. Vanmiddag bijvoorbeeld, heb ik een paar uurtjes koffie gedronken met een superleuke redactrice die ook voor mijn uitgeverij werkzaamheden doet. Dat betekent ook: een paar uur géén achterstallige updates gedaan. Maar het was wél een vrolijke boel!

Ik bereid me voor op dit nieuwe jaar... Hoe kijk jij ernaar, heb je speciale plannen?

Mijn nieuwe feelgoodboek 'Het heerlijke boek' hoop ik rond de zomer te kunnen publiceren. Eerst maar afwachten wat mijn meelezers ervan zeggen. Het weekend voor Kerst heb ik ze de laatste hoofdstukken gebracht. (Ik had een plat doosje chocolade in de enveloppen gedaan, maar die bleek niet plat genoeg, dus ik moest overal aanbellen omdat de envelop niet door de brievenbus paste. Gezellig was dat wel, maar effectief duidelijk niet. ;)
Deze week zou onze laatste bijeenkomst zijn, maar de lockdown gooide roet in het eten. Nu hebben we de bijeenkomst toch verschoven, want juist omdat het de laatste keer zou worden, wil ik ze graag persoonlijk zien.

Alleen... hierdoor weet ik nog steeds niet wat ze ervan vinden!!

Iedereen voelt zich normaalgesproken echt veilig om te vertellen wat ze van de nieuwe hoofdstukken vinden. In dit geval zijn het de slothoofdstukken, dus het is belangrijk dat ik goed kan doorvragen op wat ze zeggen. Bij 'Leugens in de lente' bijvoorbeeld, wordt in de laatste fase duidelijk hóé groot de leugen werkelijk is die wordt gecreëerd, en je ziet die ook ontstaan.
Echt leuk, ik had mijn best gedaan om het zo verrassend mogelijk te maken, zodat niemand het had verwacht. Maar: hoe ik het in de eerste versie had beschreven, was voor één van de meelezers niet duidelijk. Ze begreep niet hoe het was gebeurd. Kijk, dat soort dingen vind ik toch wel essentieel!! Ik heb het aangepast totdat iedereen het begreep, voordat ik het boek in productie nam.

Juist daarom is het belangrijk om iedereen even te kunnen spreken, want ik wil graag een zo hoog mogelijk percentage lezers laten genieten van de boeken. Desnoods maak ik één op één afspraken met ze. Dus ja, dat wacht ik nog even af. Pas daarna begin ik aan de grote redactieronde. Hoe langer het duurt voordat ik de meelezers kan spreken, hoe langer het ook zal duren voordat 'Het heerlijke boek' verschijnt.

Maar dat geeft niet. Hierdoor win ik misschien zelfs tijd om eindelijk mijn mails eens op orde te krijgen! ;)
Liefs,
Nanda
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 9 maanden geleden geplaatst
Klinkt als een goed begin van het jaar, Nanda! Op naar een productief 2021 en een succesvol nieuw boek!
reactie op @eliseprins:
Nanda Roep Yes! We doen ons best! 🎉
9 maanden geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen 9 maanden geleden geplaatst
Lekker begin! :) Ik wens je ook een mooi 2021! :) 

Speciale plannen? Ja genoeg ;) Samenwonen, verhuizen, afstuderen, beginnen als ZZP of toch in loondienst? Genoeg veranderingen ;) 

reactie op @veroniquejanssen:
Nanda Roep Jaaa, ik ben benieuwd hoe het er bij jou aan het eind van het jaar uitziet! Erg leuk!
9 maanden geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Ik ook! Spannende dingen allemaal ;) 
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Karin de Graaff 9 maanden geleden geplaatst
Allereerst: alle moois voor 2021 gewenst! Niet alleen voor jou, maar voor alle feelgoodies hier!

Haha, heerlijk... hoe je het nuttige met het aangename combineert! Juist dit soort min of meer spontane gesprekjes (envelop past niet door de brievenbus, dus dan bellen we maar even aan) zijn de leukste! Inspirerend vaak ook.

Meelezers zijn zo essentieel. Ze zetten je op scherp, leggen de vinger op die plek waarvan je diep van binnen al wist dat die schuurde. Waardevol. Ik snap dat je jouw meelezers het liefst live wilt zien. (Afgezien van de gezelligheid!!)

Plannen genoeg hier! Ben het nieuwe jaar gestart met een bruisend hoofd vol ideeën voor een nieuwe roman. Voor een serie zelfs. Ik ga het ditmaal wat meer gestructureerd aanpakken dan met 'Langs de lijn'. Daarmee was ik vol gas begonnen en het ging alle kanten op. Ben zo druk geweest met schrappen... Dat hoort erbij, maar nu dus bij het begin meer orde en lijn erin aanbrengen. Zo ga ik vandaag bijvoorbeeld al mijn losse krabbels op papiertjes en in notitieboekjes bij elkaar vegen.
reactie op @karindegraaff:
Nanda Roep Oh, dat klinkt leuk, @karin​! En ook goed: van tevoren structuur aanbrengen zodat het niet alle kanten op wappert... Meestal adviseer ik startende schrijvers toch wat jij hebt gedaan: gewoon maar beginnen (vol gas, haha), zodat je weet waar je het over hebt voordat je gestructureerd gaat werken. Jij hebt dat nu gedaan. Veel succes! Hou je ons op de hoogte?
9 maanden geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Wat leuk!! Ben benieuwd hoe je boek vordert!
9 maanden geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Ik ben ook erg benieuwd.... ;-) Zal jullie op de hoogte houden! (vandaag dacht ik bij alle ideeën die ik samen veegde; wat is dit waardeloos. Het gaat met ups en downs. Zoals altijd)
9 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Ohh, die onzekerheid kan je lam slaan. Het is een kunst om die te negeren!
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 January 2021 om 17:05
Aantal lezers 7
Aantal reacties 11