Recensie: De bekentenis - Jessie Burton

Laatste reactie 05/11/2020 10:13 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Titel: De bekentenis
Auteur: Jessie Burton 
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN paperback: 9789024586295 
ISBN e-book: 9789024586301 

Nieuwsgierig naar deze feelgood? Mail dan naar info@feelgoodboeken.nl

In de zomer (wat lijkt dit alweer lang geleden zeg) las ik De bekentenis van Jessie Burton. In deze recensie vertel ik je meer over deze bijzondere roman. Het is geen echte feelgood, maar ik kreeg na het lezen wel hetzelfde gevoel en daarom vind ik het echt een feelgoodroman. Hij mag daarom op Feelgoodboeken.nl niet ontbreken!

Het verhaal 
In De bekentenis ontmoet Elise Morceau in 1980 de bijzondere Constance Holden. Ze is meteen diep onder de indruk van haar charme. Ze volgt de vrijgevochten schrijfster naar Los Angeles, maar voelt zich een buitenstaander in de wereld vol glamour en ambitie. Dan hoort ze een gesprek dat haar leven op zijn kop zet.

Drie decennia later is Rose Simmons op zoek naar antwoorden over haar moeder, die verdween toen zij een baby was. Constance Holden is naar verluidt de laatste die haar heeft gezien. Zal de ooit zo beroemde auteur Rose kunnen geven wat zij vraagt?

Mijn mening 
Het boek viel me op vanwege de bijzondere cover. Het blauwe konijn, de bloemen en de blauwe achtergrond geven het een liefelijke, maar interessante uitstraling. Het is gewoon een prachtige cover! De ondertitel ('Roman over drie vrouwen en het geheim dat hen verbindt') maakte me nieuwsgierig. Als je van historische romans houdt, dan is dit boek ook een aanrader voor je. 

'De bekentenis' leest als een puzzel. Er zijn verschillende verhaallijnen (en flashbacks) in het verhaal. Soms raakte ik hierdoor even de draad kwijt en soms kwamen er extra zijsporen. Het zette je soms op een verkeerd been. Toch komt alles op een bijzondere manier bij elkaar. 

Soms is het verwarrend, maar het neemt niet weg: het is een prachtig verhaal. Ik heb bewust langzaam gelezen, omdat ik zolang wilde genieten van het verhaal. Dit kwam ook door de elegante stijl van Jessie Burton. Het is zwierig met soms verfrissende woorden. In eerste instantie lijken ze niet erbij te passen, maar Jessie Burton heeft de kracht om dit wel zo te laten voelen. Door haar stijl werd ik nieuwsgierig naar de rest van haar werk. 

De personages zijn heel mooi uitgewerkt. Het zijn stuk voor stuk mooie personages. Allemaal voegen ze iets toe aan het verhaal. De relaties zijn niet standaard te noemen en dat geeft deze roman net iets extra's. 

Ik heb genoten van De bekentenis van Jessie Burton. Zoek je nog een mooie roman, dan is dit zeker een aanrader. Ook voor de historische romanfans is dit boek zeker een aanrader! 

Liefs, 
Veronique

*coverfoto is van Luitingh-Sijthoff
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Leuk om te lezen! Ik heb dit boek al zo vaak zien liggen! Super mooie cover inderdaad.
reactie op @eliseprins:
Veronique Janssen De cover is echt zo'n feestje :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb wel het huis aan de gouden bocht nog liggen, maar de bekentenis kende ik nog niet. Klinkt interessant!
reactie op @biancabrummelhuis2:
Veronique Janssen Oeh! Ik ken Het huis aan de gouden bocht nog niet. En zo groeit mijn boekenstapeltje :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Jeetje, het omslag vind ik echt prachtig! Ik voel me aangesproken, echt een mooi boek, Veronique!
reactie op @nandaroep:
Veronique Janssen Jaa! De cover is echt geweldig :D
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 October 2020 om 09:46