Recensie De bloementuin

Laatste reactie 20/07/2021 14:15 door Floor
· Markeren als ongelezen
Ingrid Poisson 1 jaar geleden geplaatst
Algemene info: 

Auteur: Cristina Caboni
Titel: De bloementuin
Originele titel: Il giardino dei fiori segreti
Vertaald door: Irene Goes
ISBN: 9789401607339
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Genre: roman
Uitgave: paperback
Pagina’s: 400

Over de auteur:

Cristina Caboni heeft een passie voor parfum, bijen en bloemen. Naast schrijver is ze imker en rozenkweker. Haar debuutroman, De dochter van de parfumeur, is in vijfentwintig landen vertaald. Haar tweede boek, De bijenkoningin, was eveneens een bestseller.

Over het boek:

Wanneer Iris Donati oog in oog met haar evenbeeld komt te staan, staat haar wereld plots op z’n kop. Het kan niet anders: deze vrouw moet haar verloren tweelingzus Viola zijn.
Twintig jaar lang leefden de zussen gescheiden. De zoektocht naar hun wortels leidt de twee naar hun geboorteplek: een oude villa in Toscane, omringd door een prachtige, mysterieuze tuin vol exotische bloemen. De Donati’s wonen er al generaties lang en hun grootmoeder Giulia ontvangt hen met open armen.
Maar de villa blijkt een plek vol geheimen te zijn en Giulia heeft voor hen een raadselachtige taak. Welke mysteries omsluieren het verleden van Iris en Viola? Zullen ze in het hart van de tuin antwoorden vinden?

Wat een heerlijk boek. – Vriendin

Verfrissend en ontroerend. Een eerbetoon aan de Italiaanse. – Vanity Fair

Leesfragment:

https://issuu.com/xanderuitgevers/docs/9789401607339_de_bloementuin

Mijn mening:

Een meisje, zittend op een boomstronk, omgeven door een veelvuldigheid van rozen sieren de cover van het derde boek van Cristina Caboni, De bloementuin.

Het verhaal heeft twee verhaallijnen. Enerzijds het verhaal van een zekere Bianca, een meisje dat er alles aan doet om in de gratie van haar vader, Lorenzo Donati, te vallen. Anderzijds het verhaal van Iris Donati die bij het tijdschrift Onze Tuin werkt en in haar vrije uurtjes wilde tuinen aanlegt voor mensen die dromen van een bloemenpracht.
Tijdens een bloemenbeurs stuit Iris op een meisje dat als twee druppels water op haar lijkt. Als ze haar vader opbelt om dit te vertellen, breekt een tijd aan waar een levenslang geheim wordt blootgelegd. En dit geheim is het begin van een mysterieus, modern sprookje vol geheimen.

Cristina Caboni schrijft weer vol liefde over bloemen, net zoals ze in haar vorige romans De dochter van de parfumeur en De bijenkoningin deed. De kleuren, de pracht, de geuren, de liefde voor alles wat door de natuur wordt voortgebracht van zaadje tot bloem weet de auteur zo mooi te beschrijven, dat je naast het plezier van het lezen ook nog eens zin krijgt om zelf een schopje in de grond te steken en iets wil planten.
Een extra leuk puntje: ieder hoofdstuk begint met een weetje over bloemen, planten of aanverwante.

De bloementuin zit vol raadsels die stukje voor stukje ontrafeld moeten worden om een jarenlang geheim bloot te leggen.
Heel veel emoties worden eveneens besproken in het verhaal. Van een open, optimistisch iemand tot een zwartgallig, gesloten persoon. Mensen die in het verleden blijven hangen tot mensen die geen enkel obstakel uit de weg gaan. Liefde en verbondenheid zorgen voor een warm gevoel tijdens en na het lezen.
Wederom een pracht van een boek van deze auteur.

Rating: 4/5
Floor Flawless 11 maanden geleden geplaatst
Dit boek heb ik toevallig een keer cadeau gekregen! Ik ben erg benieuwd wat ik ervan ga vinden
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 January 2021 om 08:32