Recensie: De kleur van Colorado - Rebecca Yarros

Laatste reactie 11/05/2021 15:13 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Titel: De kleur van Colorado
Auteur: Rebecca Yarros
Uitgever: Zomer & Keuning 
ISBN paperback: 9789020537963 

Wil je dit boek bestellen? Dat kan hier in onze webshop! 

Voor mijn verjaardag kreeg ik De kleur van Colorado van Rebecca Yarros. Ik had veel goeds over deze roman gehoord en ik was ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal. Wat heeft dit boek mij verrast! Ik ga je snel meer vertellen in mijn recensie. 

Het verhaal van De kleur van Colorado 
Camden Daniels, de hoofdpersoon in 'De kleur van Colorado' van Rebecca Yarros, zou zijn verleden het liefst achter zich laten. Zes jaar geleden keerde hij terug van het slagveld zonder zijn jongere broer. Niemand in zijn thuisstad Alba in de Amerikaanse staat Colorado kon hem dat vergeven, vooral zijn vader niet. Dus vertrok Camden – voorgoed. Of dat dacht hij tenminste. Want als zijn vader begint te dementeren, heeft hij geen keus. Hij gaat terug naar huis. Terug naar het verraad, terug naar de pijn én terug naar Willow, de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten. 'De kleur van Colorado' is een aangrijpend verhaal over oorlog, alzheimer, maar boven alles liefde. 

Mijn mening
De cover van 'De kleur van Colorado' is leuk. Je krijgt direct zin om in het verhaal te beginnen. De titel is mooi gekozen en past heel goed bij het verhaal. 

De stijl van Rebecca Yarros is heerlijk. Het is zo'n fijne stijl. Eentje die je hart verwarmt en je meeneemt. Mede hierdoor vliegen de pagina's door je handen (sorry cliché). 

De personages zijn erg leuk. Ze zijn warm en al gauw ga je je hechten aan bepaalde personages. Aan sommige personages had ik direct een hekel. Het is goed als een personage dat bij me kan oproepen. Het is zo goed uitgewerkt. Ik had alleen moeite met de namen van de dorpsgenoten. Ik gooide ze regelmatig door elkaar.  

Een thema in het verhaal is Alzheimer. Het is voor mij, helaas, een bekende ziekte en ik herkende veel in het verhaal. Het is mooi hoe Rebecca Yarros aan dit thema aandacht geeft. 

'De kleur van Colorado' is een leuk verhaal. Het loopt vlot en het geeft je een echt feelgood-gevoel. Het deed me ergens denken aan de boeken over Virigin River van Robyn Carr en Harbor Pointe-serie van Courtney Walsh. Aanrader als je van dit soort feelgoodverhalen houdt! 

Liefs, 

Veronique
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Wat een leuke, vrolijke cover!!

Ik heb het boek meteen in onze webshop geplaatst! Kijk hier maar!
reactie op @eliseprins:
Veronique Janssen Wieh leuk!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Staat op de reader.... alleen nog tijd vinden om te lezen
reactie op @mariekescheers:
Veronique Janssen Hier lag hij ook alweer een tijdje te wachten :D
1 jaar geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff 1 jaar geleden geplaatst
De boeken van Rebecca Yarros vind ik altijd fijn!
reactie op @karindegraaff:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ik ken haar helemaal niet! Wat heeft ze zoal nog meer geschreven? Heb je een favoriet?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Ik wil nu nog meer van haar lezen :D
1 jaar geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Ik heb van haar de Flight&Glory-reeks gelezen (ze is zelf vrouw van een militair) en de Renegades-reeks. Naar De laatste brief en dit boek ben ik erg benieuwd. Ze schrijft erg toegankelijk. Het is een mix van YA en NA, lekker romantisch en gewoon fijn om te lezen.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Ik vond het ook echt feelgood, althans dit boek. Ze schrijft zo lekker. :D
1 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Wat leuk dat jij haar werk zo goed kent! Ik ken haar naam helemaal niet, Rebecca Yarros, die naam moet ik gaan onthouden dus...
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Dit boek trekt me al een hele tijd aan, maar ik twijfelde of ik het wilde lezen. Het staat op verschillende sites onder feelgood, maar het leek me toch ook wel een verdrietig verhaal en daar staat mijn hoofd nu niet naar. Maar volgens jou is het dus toch wel heel mooi. Als het je trouwens doet denken aan Virgin River dan lijkt me het wel een goed verhaal.
reactie op @biancabrummelhuis2:
Veronique Janssen Het thema Alzheimer vond ik pittig, maar wordt op een mooie manier uitgewerkt. 
Ik vond hem vooral heel mooi eigenlijk :) 


1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 April 2021 om 15:36