Recensie: De Zeven Zussen - Lucinda Riley

Laatste reactie 26/07/2021 16:19 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Veronique Janssen 2 jaar geleden geplaatst
Vandaag een exclusieve recensie van mijn hand. Speciaal voor Feelgoodboeken.nl schrijf ik deze recensie over het eerste deel van 'De Zeven Zussen' van Lucinda Riley.
Lees je mee?


Titel: De Zeven Zussen
Auteur: Lucinda Riley 
Uitgever: Xander Uitgevers
ISBN paperback: 9789401609371 
ISBN e-book: 9789401608299

Dit boek is te koop in onze feelgoodboekenshop: https://nandaroep.nl/product/de-zeven-zussen

Het verhaal
Dit staat op de achterkant van het boek:
Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Mijn mening
Bij de eerste honderd pagina's liepen de tranen al over mijn wangen. Het verhaal kwam zo keihard binnen. Het verdriet van de zussen, het onwerkelijke gevoel dat ze hebben. Het was heel herkenbaar.

In het begin moest ik heel erg wennen aan de namen van alle zussen en de familienamen in het verhaal. Hierdoor moest ik gefocust blijven, want anders miste ik informatie. Hierdoor raakte ik soms een beetje uit mijn leesflow.

In het begin zit je vol vragen en je hebt eigenlijk geen idee hoe het verhaal zich gaat ontvouwen. Maar op het moment dat alle lijntjes bij elkaar komen, val je stil. Je ziet dan de schoonheid van dit verhaal.

Maia is een mooi personage en ze is heel herkenbaar voor de lezer. De stijl van Lucinda Riley is werkelijk prachtig. Ik ben verliefd op haar stijl geworden! Het leest zo fijn. Ik verdrink van liefde voor dit boek.

De twee verhalen komen op een mooie manier bij elkaar. Het is op een bijzondere manier met elkaar verbonden. Ik dacht dat ik wel wist hoe het zat en dat het wel weer een cliché zou worden. Het bleek anders te zitten en dat maakte het verrassend.
De twee verschillende verhaallijnen lijken twee verschillende stijlen te hebben. Het is knap om zo te kunnen wisselen. Het stoorde me ook totaal niet en het past perfect bij de sfeer in het verhaal.

Tijdens het verhaal heb ik hartverscheurend gehuild. Het raakte me zo intens.

Ben je op zoek naar een mooi verhaal over liefde? Dan is dit boek zeker een aanrader! Het is een mooie aftrap van de serie en het verhaal legt hiermee de lat hoog voor de vervolgdelen.
Nanda Roep 2 jaar geleden geplaatst
Ha Veronique,
Super, ik heb meteen bij het boek geplaatst dat het door jou wordt aangeraden! Hier kun je het zien: https://nandaroep.nl/product/de-zeven-zussen
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 2 jaar geleden geplaatst
Als ik jouw recensie zo lees moet ik ze misschien toch maar gaan lezen... Alleen dat huilen, misschien maar over een poosje, als ik weer wat beter in mijn vel zit!
reactie op @eliseprins:
Nanda Roep Zelf heb ik het 2e deel 'Storm' gelezen. Ik vond het ook erg mooi en zeker een indrukwekkend boek. De serie lijkt me fantastisch als geheel, de enige reden waarom ik daar (nog) niet mee ben gestart, is tijdgebrek... ;)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Het is een aanrader! 
Ik kan intens meeleven met verhalen en dan moet ik al snel huilen. Dus ik ben wat dat betreft niet een graadmeter haha 
Wel is het een enorm mooi verhaal ?

@nandaroep​ grappig! Ik ben gestopt in Storm. Na 3 maanden wegleggen en oppakken ben ik er in gestopt. Dus dat werd hem niet ?

2 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Hoe kan dat nou? Een andere serie-lezeres (niet online) vertelde dat dit haar favoriet was. Zo zie je maar hoe subjectief het is, hè?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen En daarom ben ik gek op lezen :) Ik vind het heerlijk als iemand anders een boek geweldig vond en ik er niks aan vond ;) 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Floor Flawless 1 jaar geleden geplaatst
Wie weet waag ik het ooit om deze serie te lezen, maar ik heb nog zoveel series liggen die ik zou willen lezen dat dit voorlopig geen prioriteit zal krijgen 
reactie op @floorflawless:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Zullen we het tegen die tijd samen doen?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Floor Flawless Dan kun je nog wel een aantal jaren wachten vrees ik.. Oeps!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Geen probleem! Ik heb nog voor 80 jaar aan boeken in mijn kast ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Hahaha! Heerlijk! Ik ben overigens gestopt halverwege de twee van deze serie, Storm. Ik kwam er niet doorheen.. mijn zusje daarentegen vond hem waanzinnig :)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 March 2020 om 15:32