Recensie: Even goede vrienden - Jane Fallon

Laatste reactie 30/10/2020 16:50 door Bianca
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Titel: Even goede vrienden
Auteur: Jane Fallon
Uitgever: De Fontein
ISBN paperback: 9789026146237
ISBN e-book: 9789026146244

Bestellen? Klik --> Even goede vrienden

Het verhaal

Amy dacht dat ze álles wist van haar beste vriendin Melissa. Maar ja, Amy dacht ook dat ze verloofd was met de man van haar dromen. Tot die dag dat ze onverwacht vroeg thuiskomt en daar de spullen van een andere vrouw ziet liggen. Spullen die haar verdacht bekend voorkomen…

De meeste vrouwen zouden op dat moment instorten. Amy heeft een beter plan: ze blijft in haar rol als liefhebbende verloofde, maar dan wel met een eigen agenda…

Wat ik ervan vond

Dit verhaal is tegelijkertijd erg grappig en erg triest. Er zit een hoop venijnige humor in, maar het maakt ook pijnlijk duidelijk dat een ongelijkwaardige vriendschap meestal erg destructief is. Het heeft wel een hoopvolle boodschap over de waarde van echte vriendschap.

Het gaat op een gegeven moment echt hard tegen hard tussen de vriendinnen Amy en Melissa. Ze zijn beide behoorlijk inventief in het verzinnen van manieren om wraak te nemen. Dit levert een soort wrange humor op, die desondanks soms wel erg grappig is. Soms weet je niet of je om een situatie moet lachen of huilen.

Er komen een aantal flashbacks in het boek voor die heel goed duidelijk maken hoe de vriendschap tussen Amy en Mel is ontstaan en ook waar het mis ging. Ook wordt goed beschreven hoe een vriendschap wel zou moeten zijn en hoe belangrijk een echt goede vriendschap is. Ik vond dit een mooi onderdeel van het verhaal.

Ook wordt een mooi kijkje gegeven in de wereld van het acteren. Zowel in films en series als in reclamespots. Ik vond dit zeer interessant om te lezen. Ik werd af en toe wel verrast door hoe het er in die wereld echt aan toe ging.

De karakters vond ik vrij goed uitgewerkt en Amy maakt echt een groei door. Het gaat met vallen en opstaan, maar ze leert veel van de situatie waarin ze is terecht gekomen.

Het boek lijkt in het begin vrij voorspelbaar, maar er blijken toch nog een aantal verrassingen in te zitten. Daardoor sloeg ik het boek met een fijn gevoel dicht.
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Ik vind de voorkant heel grappig. In mijn hoofd ziet ik die taart ontploffen ;) 
reactie op @veroniquejanssen:
Bianca Brummelhuis Het is een redelijk treffende cover ook :D
1 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Erg leuk! Dit lijkt me een heerlijk boek! (Vanaf 15 oktober in onze webshop!) ?
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Wist je dat....

Ik was op zoek naar de cover van dit boek om te gebruiken voor Facebook en zo... Kom ik erachter dat Jane Fallon een relatie heeft met cabaretier Ricky Gervais! Dus onder het mom van Wist je dat... Kijk ook eens een show van Ricky Gervais en leer meer over zijn vrouw ;)
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Haha wat grappig! Nee dat wist ik niet.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 October 2020 om 13:42