Recensie: Flessenpost - Chantal Claassen

Laatste reactie 26/11/2021 14:35 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Daar is ie dan! Met een beetje vertraging, maar mijn recensie is er. 
Een paar weken geleden mocht ik naar het online Zin in Feelgood-event. Het was zo leuk! Van tevoren kregen we een leuke goodiebox opgestuurd en er zaten ook boeken in. Eén van de boeken was Flessenpost van Chantal Claassen. Ik ga je snel alles over deze heerlijke feelgood vertellen. 

Het verhaal 
‘Flessenpost’ is de romantische feelgoodroman van de Nederlandse debuutauteur Chantal Claassen, die zich afspeelt op het zomerse strand van Hoek van Holland.
‘Flessenpost’ van Chantal Claassen gaat over Chloë. Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Mijn mening 
De cover van 'Flessenpost' van Chantal Claassen is zo leuk! Het geeft je direct een strandgevoel. De titel vind ik leuk gevonden. Ik vond het alleen jammer dat de flessenpost uiteindelijk een minder grote rol speelde dan ik aanvankelijk had verwacht. 

Dit is het debuut van Chantal Claassen en wat heeft zij een fijne stijl! Er zit ook de nodige humor in. Daarnaast weet Chantal op een mooie manier diepgang te creëren in het verhaal. Het verhaal is luchtig, mooi, maar heeft ook een iets zwaarder thema erin zitten. Het is perfect in balans. 

De personages zijn leuk. Dit is trouwens het eerste deel van de Beachclub Esperanza-serie. Ik ben benieuwd naar meer van deze personages! Je sluit ze toch een beetje in je hart. 
De dialogen vond ik soms wel een beetje tegenvallen. Ze waren het soms net niet en bleven een tikkeltje vlak. 

Er is één scène in dit boek dat me enorm raakte. De tranen rolden over mijn wangen. Het was namelijk zo herkenbaar. Het kwam echt even binnen! 

Ik heb enorm genoten van dit eerste deel van de serie en van het debuut van Chantal Claassen. Ik kijk uit naar meer! 

Liefs, 
Veronique 
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Jammer dat de flessenpost uiteindelijk niet zo'n grote rol speelde als verwacht. Maar het klinkt als een leuk boek!
reactie op @biancabrummelhuis2:
Veronique Janssen Ik heb wel al gehoord dat er een deel 2 komt. En daar ben ik dan wel weer nieuwsgierig naar :D
1 jaar geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Ook gelezen! Fijn zomers boek
reactie op @mariekescheers:
Veronique Janssen Ja echt zomers!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) 1 jaar geleden geplaatst
Wat een heerlijke Hollandse voorkant!!
reactie op @eliseprins:
Veronique Janssen JAAA!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb ook weleens een boek gelezen waarin ik eigenlijk maar door één scène werd geraakt (in dit geval ging het om een aanval van een wurgslang), maar waardoor het boek me altijd dierbaar is gebleven. Dat was zó indringend, prachtig.
reactie op @nandaroep:
Veronique Janssen Ik vond die ene scène zo bijzonder. Hij kwam echt even binnen. Bijzonder is dat he? Dat een verhaal dat kan oproepen :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Ja, echt bijzonder... Door die ene scène hoort het boek bij mijn favorieten – terwijl de rest van het boek me dus juist weinig deed. Zulke indrukken, het blijft toch bijzonder dat boeken die kunnen geven.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Bijzonder!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 July 2021 om 14:19