Recensie: Het huis met de blauwe luiken - Michelle Visser

Laatste reactie 08/10/2020 11:59 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Titel: Het huis met de blauwe luiken 
Auteur: Michelle Visser 
Uitgever: Boekerij 
ISBN paperback: 9789022580974 
ISBN e-book: 9789402303896 

Nieuwsgierig naar deze feelgood? Mail dan naar info@feelgoodboeken.nl 

In de bibliotheek-app (Zomerbieb) stond al heel lang Het huis met de blauwe luiken van Michelle Visser op mij te wachten. Ik kwam de boeken van Michelle Visser regelmatig tegen en ik werd steeds nieuwsgieriger. In de zomer las ik dit boek in de zon en droomde ik weg naar het warme Frankrijk. Ideaal om even weg te dromen dus! Ik vertel je in mijn recensie meer over dit verhaal. Lees je mee? 

Het verhaal
 
Hier gaat Het huis met de blauwe luiken over: 
Als Anneloes Beekman ontdekt dat haar rijke en succesvolle echtgenoot vreemdgaat, verlaat ze hem en hun luxe ­leventje in Wassenaar. In een opwelling koopt ze een ­vervallen huis met blauwe luiken in Midden-Frankrijk om er een chambres d'hôtes in te beginnen. Maar na de eerste euforie loopt ze tegen de harde werkelijkheid aan: het huis moet intensief verbouwd worden, en zelf kan ze amper een schroef van een spijker onderscheiden. Gelukkig maakt ze gemakkelijk vrienden. Met hulp van de Nederlandse klusjesman Sjoerd, de Franse kokkin Georgette en nog meer kleurrijke streekgenoten weet ze een nieuw bestaan op te bouwen.

Mijn mening 
Door Het huis met de blauwe luiken waande ik mij in Frankrijk. Ik voelde bijna de warmte en ik kon de stokbroden en croissants bijna ruiken. Dit komt door de beeldende schrijfstijl van Michelle Visser. Zij beschrijft bepaalde details heel uitvoerig, maar laat genoeg over om zelf in te vullen. De kracht van deze roman zit hem in de details en de stijl van Michelle Visser. Je geniet echt van de stijl van Michelle Visser. 

Anneloes leer je langzaam kennen. In het begin is zij een tikkeltje vlak, maar ze maakt een mooie ontwikkeling door. Langzaam worden de lagen afgepeld. De andere personages zijn een interessante toevoeging. Samen zijn ze een bond gezelschap. 

Soms is de rode draad een beetje zoek. Je hebt geen idee welke kant het verhaal opgaat. Dit zorgt soms voor verwarring. De stijl en de beschrijvingen van de omgeving maken veel goed. 

De cover en titel zijn heel goed gekozen. Ze geven je een heerlijk zomers gevoel. 

Het huis met de blauwe luiken is niet echt een feelgood, maar een roman. Dit verhaal gaf me echter wel hetzelfde gevoel als een feelgood. En daarom wilde ik hem graag recenseren voor Feelgoodboeken.nl 

De coverfoto van het boek is van uitgeverij Boekerij. 
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Die heb ik een tijd geleden ook gelezen. Inderdaad erg mooi en het geeft inderdaad een feelgood gevoel!
reactie op @biancabrummelhuis2:
Veronique Janssen Ik ben benieuwd naar meer van haar :) 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Leuk ontspannen boek om te lezen
reactie op @mariekescheers:
Veronique Janssen Ja dat is de juiste benaming: ontspannen :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben nu bezig deze in onze webshop te plaatsen! ?
reactie op @nandaroep:
Veronique Janssen Heee wat leuk!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 September 2020 om 14:59