Recensie: Midden in de winternacht - Kristin Hannah

Laatste reactie 02/12/2020 12:34 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Veronique Janssen 10 maanden geleden geplaatst
Titel: Midden in de winternacht
Auteur: Kristin Hannah 
Uitgever: Boekerij
ISBN paperback: 9789022578636 
ISBN e-book: 9789402307344

Nieuwsgierig naar deze feelgood? Mail dan naar info@feelgoodboeken.nl
Boek bestellen: Midden in de winternacht

Deze en volgende maand staan mijn recensies voor Feelgoodboeken.nl in het teken van kerst. Ik begin met 'Midden in de winternacht' van Kristin Hannah. Wat heb ik genoten van deze heerlijke winterse feelgood! Ik ga je snel meer vertellen. Lees je mee? 

Het verhaal 
De pas gescheiden Joy Candellaro ziet dit jaar op tegen Kerstmis en boekt een ticket naar de Pacific Coast. Daar brengt het lot haar in aanraking met de zesjarige Bobby en zijn vader Daniel, die rouwen om het verlies van hun moeder en echtgenote. Joy voelt zich direct verbonden met de twee; door hen te helpen, lijkt ze zichzelf terug te vinden. Maar om ook weer in de liefde te kunnen geloven, is meer moed nodig dan ze dacht.

Mijn mening 
Toen ik het boek een paar jaar geleden op een boekenbeurs kocht (ik las hem gewoon nog een keer voor Feelgoodboeken), viel direct de voorkant op. De flaptekst maakte het helemaal af. Alles ademt kerst en winter. En het verhaal moet je dan nog lezen. Het kan alleen maar beter worden! Spoiler: dat werd het... 

Dit was mijn eerste boek van Kristin Hannah, maar wat heb ik genoten van haar stijl. Ze heeft een hele warme, fijne stijl. 

'Midden in de winternacht' begint heftig. Eigenlijk komt er veel drama in één keer bij elkaar. Het is misschien een tikkeltje overdreven en soms was het ongeloofwaardig. Door alle drama's van Joy ben je benieuwd hoe ze hier uit komt en hoe het verder gaat. 

Joy is een leuk personage. Ze is herkenbaar en je sluit haar eigenlijk direct in je hart. Bobby is ontwapenend en je wordt eigenlijk een beetje verliefd op hem. Hij is zo leuk! Daniel is gereserveerd, maar dat heeft een reden. Het drietal vormt een bijzondere combinatie. 

Deze feelgood is gewoon ontzettend leuk. Het verhaal is leuk, de setting is geweldig en je krijgt gewoon zin in kerst. In dit verhaal zit een mega plottwist. Echt... deze plottwist verdient een prijs. Hij is zo origineel. 

Zoek je nog een leuk winters boek? Lees dan 'Midden in de winternacht'. 

Liefs, 

Veronique 
Bianca Brummelhuis 10 maanden geleden geplaatst
Ik dacht dat zij alleen boeken over de oorlog schreef. Maar nu ik het opzoek zie ik dat ze veel meer schrijft. Soms wel over oorlog trouwens, maar niet alleen WOII lijkt het. En dan ook nog veel van dit  soort boeken. Interessant.
reactie op @biancabrummelhuis2:
Nanda Roep Wat grappig dat jij haar kent als schrijfster van oorlogsboeken, Bianca!
10 maanden geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Haha dit is inderdaad geen oorlogsboek  ;) 
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Nanda Roep 10 maanden geleden geplaatst
Ohh, wat klinkt dit lekker! Het boek staat in ons kerstwinkeltje, Veronique! 🌲(https://nandaroep.nl/product/midden-in-de-winternacht)
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 10 maanden geleden geplaatst
Elke keer als ik die titel voorbij zie komen gaat het als vanzelf in mijn hoofd: Miiiiidden in de winternacht ging de hemel oooopen!
reactie op @eliseprins:
Nanda Roep Hier nu dus ook! 😂
10 maanden geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Die ons heil der wereld bracht, antwoord op ons hooooopen 🙏
10 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Hahaha, nu heb je het nog erger gemaakt voor mijn hoofd! (Stiekem ben ik altijd dol geweest op deze liedjes.)
10 maanden geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Je bent niet de enige... toen ik hem zag liggen op een boekenbeurs... begon ik vanzelf te zingen. ;)
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 November 2020 om 15:53
Aantal lezers 7
Aantal reacties 10