Recensie: Op zoek naar altijd - Jennifer Probst

Laatste reactie 22/05/2020 11:45 door Nanda
· Markeren als ongelezen
Veronique Janssen 4 maanden geleden geplaatst
In mijn boekenkast vond ik het boek 'Op zoek naar altijd' van Jennifer Probst. Ik kocht hem ooit tijdens een Boekenfestijn, maar kwam er nooit aan toe om hem te lezen. Tot nu... Ik nestelde me op de bank, deken en thee. Ik droomde weg naar de romantische, feelgoodsfeer van Jennifer Probst. In mijn recensie vertel ik je meer. 

*Ben je trouwens benieuwd naar dit boek en wil je hem zelf lezen? Je kunt hem bestellen via een mail naar feelgoodboeken.nl


Titel: Op zoek naar altijd 
Auteur: Jennifer Probst
Uitgever: Boekerij 
ISBN paperback: 9789022573181 
ISBN e-book: 9789402305708 

Het verhaal 
Arilyn Meadows is een expert in het helpen ontstressen van anderen, maar zelf kan ze amper stoppen met rennen. Naast haar baan als coach voor singles op zoek naar een serieuze relatie is ze ook nog yogalerares, vrijwilliger in een dierenasiel, therapeut en mantelzorger voor haar geliefde opa. Geen tijd dus om de ware te vinden - maar sinds ze haar yogavriend in een zeer compromitterende positie aantrof met een dame, houdt ze haar hart sowieso liever gesloten. Dus als politieagent Stone Petty - het toonbeeld van mannelijkheid en machogedrag - bij haar aanklopt voor verplichte lessen in koel blijven als zijn baan te spannend wordt, zweert Arilyn dat ze zijn verleidelijke blikken en sexy grijns zal negeren. Maar wat ze ook probeert, de stomende aantrekkingskracht tussen hen valt gewoon niet te ontkennen, en voor ze het weet wordt ze meegesleurd in een achtbaan van gevoelens die ze nooit eerder heeft gekend.

Mijn mening 
'Op zoek naar altijd' maakt deel uit van de Op zoek naar de ware-serie. Maar het verhaal is heel goed los te lezen. Je krijgt wel spoilers over de andere verhalen, maar ik vond dat niet storend. De spoilers had je misschien zelf ook wel kunnen raden namelijk. 

'Op zoek naar altijd' is een lekker verhaal. Ergens is het heel sexy. In hoeverre een verhaal sexy kan zijn. Het gevoel dat je krijgt van het verhaal is sexy en feelgood. De sfeer is romantisch, maar niet té romantisch. Perfect gebalanceerd! 

De personages zijn goed uitgewerkt en hebben meerdere lagen. De relatie tussen Arilyn en Stone ontwikkelt zich heel mooi. En er komen honden in het verhaal voor. Dat vond ik een erg leuke toevoeging. Het maakt het realistischer en menselijker. 

Het verhaal zit vol clichés, maar ik vond het niet storend.  Het maakt dit verhaal af namelijk. 

Ik heb nog niet eerder boeken van Jennifer Probst gelezen, maar de stijl van haar is echt geweldig. Het leest zo fijn! 

Ben je gek op feelgood en romantiek? Dan is dit boek zeker een aanrader! 

  Nanda Roep 4 maanden geleden geplaatst
Dat klinkt zelfs als een lekkere feelgood-film! ;) (Ik lees nu ook een boek dat al tijden op mijn stapel lag... ;)
reactie op @nandaroep:
Veronique Janssen Het is inderdaad net een film ;) 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis 4 maanden geleden geplaatst
Klinkt leuk! En ik heb ook nog veel boeken van het boekenfestijn en van boekenmarkten van jaren geleden waar ik nooit aan toegekomen ben. Heel herkenbaar 🙂
reactie op @biancabrummelhuis2:
Veronique Janssen Hahah. Pffeew! Dat ligt niet aan mij dus ;) Ik heb mijn boeken verspreid door het huis liggen en deze kwam ik opeens tegen. Ik dacht: Heeeee! Die ga ik eens lezen ;)
4 maanden geleden

Beantwoorden

Caroline Kuiper haha, echt zo waar dit, ik heb overal stapeltjes staan en veel boeken gekocht tijdens  het boekenfestijn, maar ook tijdens boekpresentaties waar ik het boek dan koop en er niet toe kom om het te lezen. Het is een soort van hebben hebben, maar lezen ho maar. Mijn recensie boeken gaan voor en alles wat ik zelf koop blijft meestal liggen dus, wel erg jammer trouwens. 😳
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 4 maanden geleden geplaatst
Ik heb op zich ook wel vaak boeken liggen die ik vergeten ben, maar ik merk dat ik amper feelgood heb. Allemaal zware literatuur... Wat me er dan soms weer van weerhoudt om het te gaan lezen wanneer ik het boek weer tegen kom...
reactie op @eliseprins:
Nanda Roep Wat houdt je dan tegen, dat het je (te) zwaar lijkt?
4 maanden geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Meestal heb ik er dan net een zwaar boek op zitten en ben ik dus in de kast op zoek naar iets lichts en fijns! Wat er dus niet is 😂
4 maanden geleden

Beantwoorden

Bianca Brummelhuis In mijn kast staat inderdaad helemaal niet zoveel feelgood. Maar ik lees nu via Kobo Plus en daar staat wel veel in. Ik kom wel op de een of andere manier steeds bij dezelfde uitgevers uit. Die hebben er waarschijnlijk veel boeken op staan.  Net ook drie feelgood boeken uit de bieb gehaald. Die optie was ik toch bijna vergeten.

4 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Ja klopt, Bianca, uitgevers specialiseren zich vaak in een bepaald genre. Al kan dat ook om de zoveel tijd wel wisselen bij een uitgeefhuis. Op dit moment is De Boekerij volgens mij erg sterk ermee bezig, plus Luiting Sijthof - zeg ik uit mijn hoofd.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Zie je, Elise, zo'n functie heeft feelgood dan toch! ;)
4 maanden geleden

Beantwoorden

Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ik ben bijna jarig en dan ga ik eens wat boeken cadeau doen aan mezelf!
4 maanden geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Uitgeverij Cupido (minder bekend) heeft ook interessante chicklits en feelgoodboeken. :) 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Herkenbaar! Ik wissel de genres een beetje af daarom. Alleen maar heftige romans en allerlei thrillers achter elkaar werken ook niet heel goed ;) 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Tips genoeg hier! ;) 
4 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Echt ja, die tips daar ben ik nu al dol op. Ineens heb ik zoveel keuze en zoveel zin om de boeken op te pakken! ❤️
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 9 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 15 May 2020 om 10:03
Aantal lezers 7
Aantal reacties 17