Recensie: Verliefd, verloofd, verkleumd - Vanessa Gerrits

Laatste reactie 05/01/2021 11:37 door Lianne
· Markeren als ongelezen
Veronique Janssen 1 jaar geleden geplaatst
Titel: Verliefd, verloofd, verkleumd 
Auteur: Vanessa Gerrits
Uitgever: Loft Books
ISBN e-book: 9789047205760  

'Leef, lach, loch' vond ik geweldig en in de kerstnovelle 'Verliefd, verloofd, verkleumd' gaat het avontuur van Esme door. Het is echt een heerlijke novelle voor deze feestdagen. Alleen al de cover geeft je toch een glimlach? Ik vertel je snel meer over dit verhaal. 

Het verhaal 
Het is begin december en Esme is dolgelukkig: Rory komt naar de Lage Landen om de feestdagen met haar door te brengen – en om zijn schoonfamilie te ontmoeten. De plannen veranderen echter noodgedwongen als Rory zijn voet breekt en zijn vlucht mist, waarna de gehele familie Dries besluit naar Drumnadrochit af te reizen. De verwarming van de herberg mag dan soms uitvallen, bij een knisperend haardvuur weten ze er vast een knusse vakantie van te maken. Tenminste, als ze in de North Ness Inn niet voor een onverwachte uitdaging komen te staan…

Ondertussen heeft Shaena het druk met haar hoogsteigen donutzaak, maar ze is niet te beroerd om de manke Rory te helpen met de kerstversiering in de herberg. Bij het opsnorren van de slingers doet Shaena een flinke ontdekking. Zal ze het familiegeheim voor zichzelf kunnen houden?

Mijn mening 
'Verliefd, verloofd, verkleumd' is een heerlijk verhaal. Je krijgt gewoon direct zin in de kerst en sneeuw. De cover past perfect bij de sfeer van het verhaal. Hij is goed gekozen! 

Deze novelle is anders dan het vorige deel ('Leef, lach, loch') en het duurde even voor ik in het verhaal zat. Het was een tijdje geleden dat ik 'Leef, lach, loch' gelezen had en daardoor moest ik even wat gebeurtenissen terughalen. Je kunt beide verhalen prima los lezen, maar als je in het verhaal wilt blijven zitten, dan kun je ze het beste achter elkaar lezen. Je krijgt echter ook prima uitleg over een aantal gebeurtenissen uit deel één, dus je hoeft niet eerst deel één te lezen. Wil je echter geen spoilers? Lees dan eerst deel 1. 
 
Je leert in dit deel ook de andere personages beter kennen. Het draait niet alleen om Esme. Esme wordt beter uitgewerkt, maar ook de andere personages komen aan bod. 

Je merkt dat de stijl van Vanessa Gerrits is gegroeid. Het is vlotter en leest nog fijner. Ik heb soms hardop gelachen om bepaalde humor. 

Ik ben benieuwd of er nog meer avonturen komen! 

Ik wil je alvast een hele fijne jaarwisseling wensen. 

Liefs, 

Veronique  

Nanda Roep 1 jaar geleden geplaatst
Zij is ook echt een leuke vrouw, zie ik online – ze is actief en ze zingt en treedt op... Leuk dat ze steeds beter wordt, en leuk dat het nu al zo heerlijk is! ❤️
reactie op @nandaroep:
Veronique Janssen Yes! :D
1 jaar geleden

Beantwoorden

Lianne Reijntjes Hihi je bent hier denk ik in de war met Vannessa Thuyns. Zij schrijft ook feelgood inderdaad ?
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Bianca Brummelhuis 1 jaar geleden geplaatst
Deze staat al een paar weken op mijn te lezen lijst, maar ik kom er steeds niet aan toe. En ik ben nog wel zo benieuwd! Leef,lach,loch vond ik geweldig. Het is natuurlijk wel leuk om hem ook daadwerkelijk rond deze tijd te lezen (ben ik al iets te laat mee :P).
reactie op @biancabrummelhuis2:
Veronique Janssen Ja mee eens! :D Er komt ook een derde deel zag ik!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 December 2020 om 16:21