Recensie: Zomer in de kleine bakkerij - Jenny Colgan

Laatste reactie 08/10/2020 12:00 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Bianca Brummelhuis 2 jaar geleden geplaatst
Titel: Zomer in de kleine bakkerij
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh Sijthoff
ISBN paperback: 9789024585458
ISBN e-book: 9789024585465

Bestel dit boek: https://nandaroep.nl/product/zomer-in-de-kleine-bakkerij

Dit is het tweede deel van de serie De kleine bakkerij aan het strand. Het is in principe los leesbaar, ook omdat het boek begint met een kleine samenvatting van deel 1. Het lijkt mij echter leuker om eerst deel 1 te lezen en zo meer over de achtergronden van de kleine bakkerij te weten te komen. Als je eerst deel 2 leest en dan deel 1, zitten er ook spoilers in deel 2 over het eerste deel. Ditzelfde geldt mogelijk voor deze recensie.

Het verhaal

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden. Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly's vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina's herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly's bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Wat ik ervan vind

Ik vond dit deel zelfs nog leuker dan het eerste deel. In het eerste deel verliep alles allemaal nog redelijk gladjes. In dit tweede deel krijgt Polly het een stuk moeilijker. Ze komt zelfs in heel spannende situaties terecht. Grotendeels moet ze haar problemen noodgedwongen zonder Huckle oplossen.

Polly moet in dit deel al haar inventiviteit inzetten om alles weer op zijn pootjes terecht te laten komen. Gelukkig is ze behoorlijk creatief en vindt ze voor alle problemen een oplossing. Ze krijgt ook veel hulp van haar vrienden en dat vond ik heel fijn om te lezen. Haar vrienden zorgen ook voor grappige momenten.

Polly krijgt ook een grote vijand in dit boek, die haar en haar bakkerij kapot wil maken. De conversaties tussen haar en hem vond ik erg spannend, omdat ik graag wilde weten waar het uiteindelijk op uitliep. De manier waarop het afloopt is vrij onverwacht, maar wel interessant.

De zee speelt weer een belangrijke rol in het verhaal. Weer dreigt een groot drama. Dit levert een paar extreem spannende momenten op. Veel spannender dan het in deel 1 ooit geweest is. Ik vond dit een goede toevoeging aan het verhaal.

Papegaaiduiker Neil zorgt ook weer voor een vrolijke noot. Hij moet op eigen benen gaan staan, maar doet dat op een nogal eigenzinnige manier. In de epiloog lees je hoe het met hem afloopt.

Ik heb weer zeer genoten van dit boek en kijk enorm uit naar het derde deel.
Veronique Janssen 2 jaar geleden geplaatst
Oehh! :) Ik heb deel 1 hier liggen. Snel in beginnen misschien :)
reactie op @veroniquejanssen:
Bianca Brummelhuis Zou ik doen! Ze zijn leuk! Alles van Jenny Colgan trouwens.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Oehh! 
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Nanda Roep 2 jaar geleden geplaatst
Wat heerlijk! Dit boek hebben we in onze shop!
https://nandaroep.nl/product/zomer-in-de-kleine-bakkerij
Marieke Scheers 1 jaar geleden geplaatst
Heerlijke serie!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 August 2020 om 11:58