Auteur: Iris Visser
Titel: Bij kennis
ISBN: 9789403612751

Dit boek zag ik voorbij komen op social media en kocht het als ebook. Iris Visser is een nieuwe schrijfster voor mij. Over haar meest recente boek Liefs uit Londen was ook veel geschreven op social media. Beide verhalen leken me leuk.

Bij kennis
begint grappig, tenminste voor de lezer. Hoofdpersonage Julia Vermeer is er zelf iets minder gelukkig mee, als ze op youtube een filmpje van zichzelf ziet waarin ze onder invloed van medicijnen de liefde verklaart aan haar behandelende arts. De arts in kwestie is haar jeugdvriend en jeugdliefde waar ze al vijftien jaar geen contact meer mee heeft.

Het filmpje blijft online en ze zal ermee moeten leren leven. Ze krijgt een kans om de arts (Thomas) haar excuses aan te bieden, maar opnieuw loopt het uit op een ongeluk. Toch is dat voldoende om weer met elkaar in contact te komen. Helaas staan er opnieuw misverstanden tussen hun in, wat een mogelijke hereniging erg complex maakt.

Julia is een leuk personage en Thomas lijkt te mooi om waar te zijn. Beide personages zijn goed neergezet en ook de bij-personages zijn herkenbaar en maken het verhaal compleet. Het is realistische geschreven en er zit veel humor in het verhaal. Visser weet situaties mooi te omschrijven in een vlot tempo. Het is dan ook niet zo gek dat je als lezer door het verhaal heen vliegt en het is eigenlijk te snel uit.

Bij kennis is een leuk vrolijk over het verlies van een eerste liefde en het krijgen van een tweede kans. Het is een verhaal met diverse misverstanden waardoor het alsnog spaak lijkt te lopen, maar waar op het einde toch alles goed komt. Visser heeft een hele prettige schrijfstijl. Het leest makkelijk en prettig en zit vol humor. Goede dialogen en een goed opgebouwd verhaal met flashbacks naar vroeger maken het een geslaagde feelgoodroman!