Review: Ik hou je vast - Marina Folkers

Laatste reactie 27/04/2021 19:32 door Elise
· Markeren als ongelezen
Marieke Scheers 6 maanden geleden geplaatst
Titel: Ik hou je vast
Auteur: Marina Folkers
320 pagina's
ISBN 9789020538120 , 9789020538113

Marina Folkers is schrijfster van romans waarin naast feelgood ook zwaardere thema’s zijn verwerkt. Haar nieuwste roman Ik hou je vast is daar weer een goed voorbeeld van.

In Ik hou je vast maken we kennis met Millie. Ze werkt als redactie assistente bij een grote krant en woont samen met haar beste vriendin Jess. Eenmaal per jaar mag Millie zichzelf overgeven aan een herinnering aan vroeger, aan haar beste vriend en ooit geliefde. Hij heeft haar hart gebroken, maar zij is hem nooit vergeten. Dan krijgt ze een opdracht voor een interview en staat ze oog in oog met hem: Ethan.

Gedurende het boek komen we als lezer via flashbacks te weten wat er in het verleden is gebeurd, daarnaast loopt het verhaal in het nu verder. Millie en Ethan vernieuwen hun contact, maar het loopt niet vanzelf. Millie geeft niet op en langzaam weten ze weer een vertrouwensband op te bouwen, maar wat er vroeger is gebeurd kan niet terzijde worden geschoven en is van grote invloed op het leven van nu.

Ik hou je vast is een verhaal over liefde, maar het is meer dan dat. Zoals eerder gezegd combineert Folkers haar verhaal met een heftig thema. Dat is hier ook het geval. Door dat te verwerken in een boek, is het uit de taboesfeer gehaald en dat blijkt nodig. Toch weet deze schrijfster uitstekend de balans te bewaren en wordt het nergens te zwaar of juist te luchtig. Onlangs kwam de term ‘realgood’ voorbij, een feelgoodverhaal, maar dan wel met een realistische bite. Ik hou je vast mag zeker een realgood worden genoemd.

Ik hou je vast is een mooie roman, met een diepere laag, goed uitgewerkte personages en een onderwerp dat uit de taboesfeer gehaald wordt. Wat dat onderwerp is noem ik niet omdat dat ook gelijk een spoiler is, maar mensen moeten er over durven en kunnen praten, en dat kan na aanleiding van dit boek. Een boek met een gewaagd thema, dat goed uitpakt door de grote hoeveelheid liefde en vertrouwen die erin aanwezig is.

-----

Geïnteresseerd geraakt in Ik hou je vast? Je kunt het boek hier in onze webshop kopen!
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 6 maanden geleden geplaatst
Zoooo nu ben ik wel erg benieuwd naar dat thema!!! Eens kijken of dit boek toevallig hier bij de bibliotheek te krijgen is!

Interessant ook de term 'realgood'. Ik denk dat dat de feelgoodboeken zijn die ik fijn vind om te lezen, juist door dat rauwe randje!
Floor Flawless 6 maanden geleden geplaatst
Ik ben erg benieuwd naar de boeken van deze auteur! Hoewel ik haar naam al vaker voorbij heb zien komen, heb ik tot nu toe nog geen boek van haar opgepakt. 
Veronique Janssen 6 maanden geleden geplaatst
Oeh! Ik las eerder al twee andere boeken van Marina en die vond ik prachtig, dus deze gaat zeker op mijn lijstje! 
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 6 maanden geleden geplaatst
Vanaf vandaag is het boek ook in onze webshop verkrijgbaar! Je kunt het hier kopen!
Nanda Roep 6 maanden geleden geplaatst
Wat leuk, ik ben benieuwd geworden naar 'realgood', ik heb het besteld en ik ga het lezen. Dank voor de tip! 👍
Conny Schelvis 5 maanden geleden geplaatst
Ik moet zeggen dat ik dit niet een van haar beste verhalen vond , maar ondanks dat leest het wel lekker weg. 
reactie op @connyschelvis:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Waar komt dat door, Conny?

En welk boek is jouw favoriet?
5 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 April 2021 om 08:32
Aantal lezers 9
Aantal reacties 8