Review: Ik vergeet je niet - Gillian King

Laatste reactie 21/09/2021 08:40 door Marieke
· Markeren als ongelezen
Marieke Scheers 9 maanden geleden geplaatst
Titel: Ik vergeet je niet
Auteur: Gillian King
ISBN: 9789402761306 , 9789402707113

De Nederlandse schrijfster Gillian King heeft al veel feelgoodboeken op haar naam staan. Waar ze begon met chicklit, heeft ze zich ontwikkelt in haar schrijven naar boeken met meer diepgang en meer maatschappelijke thema’s waar het label ‘realgood’ aan kan worden gehangen.

In Ik vergeet je niet, gaat het over Maddy. Ze had een zus Elise, maar die overleed vijftien jaar geleden. Maddy heeft zich altijd wat achtergesteld gevoeld bij haar perfecte zus. Eenmaal per week gaat ze op visite bij haar ouders in het “Elise museum”.

Wanneer Maddy op een dag Frenkie tegen het lijf loopt, komen er weer veel herinneringen naar vroeger naar boven. Frenkie was de vriend van Elise, tot hij haar hart brak. Nu blijkt Maddy als een blok voor hem te vallen en de aantrekkingskracht is wederzijds, maar het levert ook problemen op. Is hij wel oprecht?
Er zijn nog dagboeken van Elise en Maddy besluit die te gaan lezen, dan ontdekt ze dat het leven van Elise helemaal zo perfect niet was en moet het verleden worden herschreven.

Ik vergeet je niet is een emotioneel verhaal. Maddy zit erg met zichzelf in de knoop en door de herinneringen naar vroeger wordt dat niet beter. Ze moet nu keuze gaan maken waar ze eigenlijk niet toe in staat is. Haar verhouding met haar ouders veranderd ineens en de gevoelens voor Frenkie zijn heftig, maar ook verwarrend. Gillian King weet het goed te verwoorden. Je ziet al lezer de scenes voor je en je voelt de emoties waar de personages mee te worstelen. Het leest vlot.

Het verhaal van Elise wordt tussen de hoofstukken van Maddy door verteld. Daardoor krijgen we als lezer te zien hoe het voor haar was. Ze was enorm getalenteerd, maar werd ook gepusht om overal het beste in te zijn. Echt gelukkig werd ze er niet van en ze verloor zich af en toe in drank en pillen. Het is een klassiek verhaal van het perfectie plaatje aan de buitenkant, maar veel onzekerheid en ongemak aan de binnenkant. Naar het einde van het boek toe, weten we als lezer hoe haar leven was en waarom ze bepaalde keuzes maakte.

De beide verhaallijnen vormen een compleet plaatje een gebroken gezin en de gevolgen van het overlijden van Elise voor de toekomst. Een mooi uitgewerkt verhaal, waarin Maddy haar verleden onder ogen kan zien en kan afsluiten om nu opnieuw te mogen beginnen zonder de zware lading die haar al die jaren heeft beïnvloed.
Nanda Roep 9 maanden geleden geplaatst
Mooi! Ik was al benieuwd om meer over haar nieuwe boek te horen. Fijn dat het zo goed is bevallen, ik ben er ook nieuwsgierig naar!
reactie op @nandaroep:
Marieke Scheers Ik vind haar boeken fijn om te lezen, zeker de laatsten.
Dit boek heb ik gewonnen, ze deed een verloting op haar verjaardag. Blijken we op dezelfde dag jarig te zijn! Maar ze deed de loting via zo’n online programma, dus ging het heel eerlijk.

9 maanden geleden

Beantwoorden

Nanda Roep Oh! Op dezelfde dag jarig, dat is wel heel bijzonder! En het was dus zelf toeval dat je nog won ook! Je zou bijna denken dat de computer wist dat jij de enige echte, eerlijke winnares moest zijn! ;))
9 maanden geleden

Beantwoorden

Marieke Scheers Dat al het zijn geweest. Ik was er superblij mee. Weer een boek voor mijn plankje gesigneerde boeken.
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 September 2021 om 07:33