Review: Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

Laatste reactie 21/05/2021 21:10 door Karin
· Markeren als ongelezen
Marieke Scheers 5 maanden geleden geplaatst
Titel; Tot aan de zon en terug
Auteur: Jill Mansell
352 pagina's
ISBN 9789024593101 , 9789024593118

Jill Mansell komt elk jaar wel met een nieuwe feelgoodroman. Haar nieuwste boek Tot aan de zon en terug (2021) kreeg in de eerste druk een uitgave vol roze pagina’s.

Dit boek speelt zich af in het idyllische plaatsje Elliswood. Centraal staat hotel Wickham waar Didi de leiding heeft. Het hotel was ooit van haar ouders. Haar vader is overleden en moeder Maura woont in Spanje. Didi is verloofd met Aaron die in Londen woont en werkt, ze zien elkaar weinig, maar bellen veel.
Groot is de schok als jeugdliefde Shay weer voor Didi’s neus staat. Hij is ooit overhaast vertrokken na een ruzie. Nu is hij terug op verzoek van zijn zieke vader Red die terug naar huis wil. Het huis is echter verwaarloosd en uitgewoond en moet worden gerenoveerd. Een mooie klus voor Shay. En zo kruisen de wegen van Didi en Shay elkaar weer en de aantrekkingskracht van vroeger is er nog steeds.

Maar zoals vaker in de boeken van Mansell, draait het om veel meer personages dan alleen Didi en Shay. Vader Red en moeder Maura spelen een rol, maar ook de vriendin van Didi, Layla krijgt te maken met liefdesperikelen als ze via een datingapp een man vindt die te mooi is om waar te zijn. Taxichauffeur Will rijdt haar onvermoeibaar heen en weer. Rose de moeder van Layla is nog altijd in de rouw om het verlies van haar Joe, en doet gekke dingen om nog een beetje bij hem te zijn. En Benny Colette die zijn mooie vrouw op handen draagt heeft het moeilijk, maar vindt nieuwe vriendschap op een ongebruikelijke plek. Het levert een boek op met een diversiteit aan mannen. De terugkerende jeugdliefde, de lieve verloofde waar niets mis mee is, de oplichter, de zieke ex crimineel met een klein hartje en nog een lieve onbeholpen knuffelbare man.

Genoeg verwikkelingen, waarbij de verhaallijnen elkaar constant afwisselen en ook weer door elkaar heen lopen. Langzaamaan raak je als lezer vertrouwd met de personages en leef je hun leven mee. Je gaat van ze houden, want ze hebben allemaal wel iets kwetsbaars en iets bijzonders. De uitkomst van de verhalen zijn niet echt verrassend, maar tussendoor zitten er toch steeds kleine verrassingen in het verhaal, waardoor het constant leuk is om door te lezen.

Tot aan de zon en terug is een fijne feelgoodroman met leuke frisse verhaallijnen.

-----

Geïnteresseerd geraakt in Tot aan de zon en terug? Je kunt het boek hier aanschaffen!
Karin de Graaff 5 maanden geleden geplaatst
Hoe lazen de roze bladzijden?
reactie op @karindegraaff:
Marieke Scheers Best lekker...
5 maanden geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Ja dat vroeg ik me ook af! 
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 5 maanden geleden geplaatst
Ik heb nog nooit wat van Jill Mansell gelezen, moet ik eerlijk bekennen. Ze staan met enige regelmaat in mijn minibiebje. Misschien toch maar een keer doen?
reactie op @eliseprins:
Marieke Scheers Het zijn fijne vrolijke boeken met veel personages en er gebeurt veel. Ik lees ze graag.
Er zit altijd wel iets van drama in, en diversiteit, maar vooral veel liefde en een happy end.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Karin de Graaff Heerlijke boeken schrijft ze! Lees ze graag tijdens vakanties. Dan kan ik lekker doorlezen. Vaak spelen er meer verhaallijnen door elkaar. Jill Mansell is een inspiratiebron wat dat betreft voor mijn eigen feelgood Langs de lijn waar ook meerdere lijnen door elkaar lopen en op het eind met elkaar vervlochten raken. Ik vind dat Mansell dat altijd heel knap en origineel doet!
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 May 2021 om 10:28
Aantal lezers 8
Aantal reacties 7