Rosie Clarke - The Girls of Mulberry Lane

Laatste reactie 06/05/2020 21:31 door Veronique
· Markeren als ongelezen
Elise Prins (Zoefff en Chaos) 2 jaar geleden geplaatst
Geen recensie zoals je hem van mij gewend bent, meer een korte tip. Tijdens het hardlopen luister ik via Storytel naar luisterboeken. Zonder te weten waar ik aan begon klikte ik het eerste boek uit de Mulberry Lane serie van Rosie Clarke aan. Een serie die zich in het Londense East End afspeelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.  Het eerste boek, The Girls of Mulberry Lane, gaat voornamelijk over de levens van Janet en Maureen. 
Janet wil trouwen met haar liefde Mike voordat hij naar het front gezonden wordt. Haar vader is het niet eens met haar keuze en verbiedt zijn dochter te trouwen. Uit pure wanhoop delen Mike en Janet één nacht samen, waarop Janet zwanger raakt van Mike. Nu moeten ze wel trouwen, maar de schande is te groot voor Janet's vader. Janet is niet meer welkom.
Een aantal jaar geleden is Maureens moeder overleden. Destijds had Maureen kunnen trouwen met haar grote liefde Rory, maar ze durfde haar vader niet alleen achter te laten. Het geluk lijkt aan haar voorbij te gaan. Ze werkt zich een ongeluk in de winkel van haar vader en lijkt niet verder te komen in het leven.
Dit boek gaat over doodgewone mensen in tijden van oorlog, over liefde, over de dood, over wanhoop, maar vooral ook over hoop. Samen staan de dames sterk en weten elk noodlot te boven te komen. Heerlijk om naar te luisteren.
Normaal gezien maak ik notities tijdens het lezen van het boek voor de recensie. Al hardlopend is dat een beetje lastig, dus geen lange verhalen over stijl of over de personages. Hier dus gewoon een tip: Kijk eens naar de Mulberry Lane serie van Rosie Clarke, of een van haar andere boeken. Heerlijke feelgood en nog passend rond deze tijd ook! Ik geloof niet dat haar boeken vertaald zijn naar het Nederlands, maar ben je de Engelse taal enigszins machtig, laat dat je vooral niet weerhouden. Het is simpel genoeg!
Ik ga nu in elk geval meteen verder met het vervolg: A Wedding at Mulberry Lane...
Veronique Janssen 2 jaar geleden geplaatst
Oeh leuk! De cover heeft al zo'n lekkere sfeer. Ik luister tijdens het wandelen altijd naar een podcast. En eigenlijk nooit naar luisterboeken. :) Toen ik trouwens ziek was, luisterde ik wel naar boeken :)
reactie op @veroniquejanssen:
Elise Prins (Zoefff en Chaos) Ik ben niet zo goed in naar al te serieuze, zware dingen luisteren tijdens het hardlopen. Dan dwaal ik af. Met mijn gedachten dus, niet met mijn voeten! ?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Veronique Janssen Hihi herkenbaar. Ik luister van alles tijdens het wandelen. Meestal iets dat ik inspirerend vind. Dan krijg ik positieve energie :) 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 May 2020 om 13:27